Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Arvio: Heitä homo voltti

John Corvinon teos uuvuttaa lukijaa homoseksuaalisuudellaJohn Corvino

Mitä väärää on homoseksuaalisuudessa?

Like 2014"Jos homot kerran pitäisi polttaa roviolla siksi, etteivät he jatka sukua, munkit pitäisi käristää hengiltä hiljaisella tulella", totesi Jeremy Bentham parisataa vuotta sitten.

Mitä väärää on homoseksuaalisuudessa?
-teoksessa John Corvino esittelee ja kumoaa viisi yleisintä homoseksuaalisuuden moraalittomuudesta esitettyä väitettä.Filosofian professorina työskentelevän Corvinon vahvinta alaa ei ole kaunokirjallinen essee. Kieli on helppolukuista, mutta asioiden liiallinen toisto tekee teksistä laahaavaa.

Värikkäästi nimetyt luvut, kuten "Mies miehen kimpussa, mies koiran kimpussa, tai mitä kaikkia niitä onkaan" eivät sisältönsä puolesta lunasta odotuksia.

Corvinon maltillinen argumentointi pitää tekstin sivistyneellä tasolla, vaikka vastapuolen mielensäpahoittajat antaisivat tilaisuuden muuhunkin."The Gay Moralist" -liikanimen saaneella Corvinolla ei ole juurikaan uutta sanottavaa.

Teos tosin saa minut epäilemään omaa elinympäristöäni kapea-alaiseksi: en tunne ketään, jolle homoseksuaalisuus olisi moraalinen ongelma. Eduskunnasta saattaisi löytyä kourallinen ihmisiä, joille teosta voisin suositella, mutta eivät he taida siihen tarttua. Aihe tuntuu yhtä ajankohtaiselta kuin päivän lööpit nettilehtien lukemisen jälkeen.Houkuttelevampaa olisi lukea kirja siitä, miksi homous kiinnostaa meitä niin paljon.

Miksei yhtäkään porukassa tehtyä mökkireissua tehdä ilman homovitsejä?

Miksi seinägraffitiin tulee kaikista maailman sanoista kirjoittaa aina "HOMO"?Sanna-Kaisa Lähdeaho


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Nina (19.05.14, kello 20:19)

    "en tunne ketään, jolle homoseksuaalisuus olisi moraalinen ongelma."

    - juuri pienen elämänpiirin ongelma on erityisesti akateemisesti koulutettujen ihmisten vaivana. Julkinen valehtele on toinen, tuskin kukaan on elänyt niin tynnirissä parikymmentä vuotta, ettei henkilökohtaisesti tuntisi toisin asiasta ajattelevia ihmisiä laisinkaan?
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto