Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Olemmeko vain steriili korkeakoulu?

Yliopistollamme on hyvin vähän tilaa, jossa voi vain olla. Esimerkiksi värikkäät nojatuolit ja sohvat voisivat piristää yhteisöämme aivan uudella tavalla.

Päätalolla on nojatuoleja vain lehtien lukemispaikalla. Ryhmätöiden ja kokousten tai vapaamuotoisen seurustelun kannalta olisi todella mukavaa, jos ei tarvitsisi mennä Alakuppilaan saadakseen mukavan tuolin itselleen. Säkkituolit ja nojatuolit toisivat sentään uutta ja raikasta ilmettä.

Syksyn ja talven synkkyyteen voisivat värikkäät tuolit tuoda piristystä, ja viihtyisyys palvelisi koko kampuksen yliopistoyhteisöä.

Humanikassa ja Linnassa on opiskeluun sopivia tiloja, mutta vapaamuotoisia oleskelutiloja on sangen vähän.

Yliopistomme viihtyisyyteen ja yleisilmeeseen voisikin panostaa enemmän. Olemmeko steriili korkeakoulu vai 12 000 erilaisen opiskelijan opiskelijayhteisö, jonka kirjo näkyy kampuksellamme?

Esimerkiksi pienet rauhalliset sopukat ja tilavat seurustelutilat toisivat uudenlaista ilmettä ja mukavuutta yhteisöömme. Silloin ryhmätyötä tai kokousta varten ei tarvitsisi yrittää ehtiä ensimmäisenä täyteen Alakuppilaan.Alli Nokka


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Jari Järvenpää (12.05.14, kello 11:43)

  Alli kirjoittaa ylioppilaskunnan vuosia jatkuneesta lobbauskohteesta oivallisesti.

  Kuitenkin suosittelen Allia vierailemaan esimerkiksi Pinni A:n uusissa (hienoissa) ryhmätyötiloissa. On väriä, televisioruutuja opiskelijoiden käyttöön ja mukavia penkkejä. Samaten juuri avattu Oasis Pinni B:ssä täyttää Allin määrittelemiä ehtoja vapaamuotoisemmallekin oleskelulle.

  On totta, että Päätalo on kuin luonnonvalolla varustettu hautaholvi, mutta tähänkin asiaan saadaan toivottavasti muutoksia, kun yliopisto kehittää tilojaan non-formaali oppiminen mielessään.

  Aurinkoista kevättä Allille!

 2. Majsteri Rantaluola (27.05.14, kello 16:46)

  Ongelma on monisyisempi kuin mitä Alli nokallaan kopauttaa. Ensinnäkin suuri osa varsinkin nykyisistä yliopiston opiskelijoista on puhtaaksi viljeltyjä suorittajia, jotka eivät halua hengata yliopistolla suorituksia enempää. Näin on etenkin kauppa-, kasvatus- ja matemaattisissa tieteissä lääketieteestä puhumattakaan. Näiden ihmisten käsitys hengailusta on 80e/kk:n juppikuntosalilla hikoileminen saman päivän iltana ilman kontaktin kontaktia.

  Humanistit ja ikuiset opiskelijat tykkäisivät varmasti rennosta oleilusta, mutta toisaalta he rennosti jakavat sen vuosien varrelle luentosaleissa notkuen. Perusongelma on kuitenkin taktiilinen: yliopisto on paikka, joka on valitettavan julkinen ja hygieeninen. Kodikas tunnelma syntyy divarissa, kirjakaupassa tai kirkossa, eikä yliopisto ole mitään niistä - sen rooli on erilainen. Ihmiset haistavat päälleliimattuuden eikä kodikkuutta voi varsinaisesti luoda sinne, missä ei perheellisyyttäkään ole. Get it?

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto