Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yrittäjyyskokeilu jäänyt laimeaksi Tampereen yliopistolla

Tampereen yliopistolla on tänä keväänä koottu yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita.

Taustalla on Suomen yliopistokiinteistöjen tutkimushanke, jossa halutaan kehittää uudenlaisia palveluita yliopiston tiloihin. Johtamiskorkeakoulun palveluyksikössä Synergoksessa asiaa lähdettiin kehittelemään yrittäjyysnäkökulmasta.

"Puhutaan monialayliopistosta, mutta missä vaikka kauppatieteilijät ja kieltenopiskelijat tapaavat toisiaan?" Mikko Manka Synergoksesta kysyy.

Yliopistokiinteistöt ja Tampereen yliopisto rahoittavat Synergoksen palvelukokeilua, joka kulkee nimellä Fallow. Rahaa on yrittäjyyden kannustamiseen saatu muutamia tuhansia. Kokeilun nimissä järjestettiin yrittäjyystapahtumat maalis- ja huhtikuun lopussa. Viimeinen tapahtuma on toukokuussa.

Yrittäjyyskokeilun puitteissa oli lisäksi tarkoitus järjestää yhdysvaltalaisprofessori Steve Blankin lean launchpad -malliin perustuva yrittäjyysjakso opiskelijoille. Viidestä kuuteen viikkoa kestävä ohjelma kariutui lai­meaan osallistumisintoon. Ville Korpisen mukaan pulmana oli opiskelijoiden tavoittaminen. Alun perin FallowÂ’lle suunniteltiin kiinteää toimipistettä, mutta kevätlukukauden mittainen kokeilu osoittautui liian lyhyeksi tällaisen perustamiseen. Markkinointi on keskittynyt verkkoon sekä juliste- ja flyer-kampanjoihin.

FallowÂ’n Mikko Manka, Ville Korpinen sekä Riina Pulkkinen kuitenkin uskovat, että yrittäjyystoiminnan edistämiselle on tilausta.

"Aalto-yliopistossa tämä toimii, Oulussa tämä toimii. Miksei se toimisi Tampereen yliopistossakin? Emme me niin erilaisia ole."


FallowÂ’n yrittäjyys­tapahtuma Tampereen yliopistolla 8. toukokuuta. Lisätiedot: www.fallow.fi.


Aino Heikkonen| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Itsestäänselvää (18.07.14, kello 11:26)

    Aallossa ja Oulussa toimii, koska niissä on tekniikan opiskelijoita, Tampereen yliopistossa ei ole. Siinä se pieni ja ratkaiseva ero.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto