Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Eurovaaleissa useita opiskelijaehdokkaita


Toukokuun lopulla järjestettävissä europarlamenttivaaleissa on ehdolla lukuisia opiskelijaehdokkaita.


Aviisi tutki puolueiden listoja hieman ennen ehdokasasettelun päättymistä, jolloin eri puolueiden listoilla oli kaikkiaan 19 opiskelijaa.

Tampereen yliopiston opiskelijoita tästä joukosta on kolme: hallintotieteiden opiskelija Eero Vainio sosiaalidemokraateista sekä mediakulttuurin opiskelija Maria Morri ja englantilaista filologiaa lukeva Harri Kivistö Piraattipuolueesta.Eniten opiskelijaehdokkaita oli selvitysajankohtana keskustan, Muutos 2011:n ja Piraattipuolueen listoilla: kullakin kolme opiskelijaa.

Vasemmistoliiton ja Ruotsalaisen kansanpuolueen listoilla opiskelijoita oli kaksi. Muilla puolueilla ehdolla oli selvitysajankohtana yksi opiskelija kullakin.

Helsingin vaalipiirilautakunta vahvisti ehdokasasettelun 24. huhtikuuta, jolloin tämä Aviisin numero oli jo painossa. Eurovaaleissa äänestetään toukokuun lopulla.Opiskelijoiden eurovaalipaneeli 5. toukokuuta klo 17 pinniB1100.

Eurovaalien vaalipäivä sunnuntaina 25. toukokuuta. Ennakkoäänestys keski-

viikosta tiistaihin 14.-20.5.2014.


Aino Heikkonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Johanna Roihuvuo (26.04.14, kello 17:12)

    Täydennettäköön uutiseen, että Vihreillä on ainakin kaksi opiskelijaehdokasta: Helsingin yliopiston taloustieteen opiskelija Ozan Yanar ja Turun yliopiston oikeustieteen opiskelija Saara Ilvessalo. Myös Touko Aalto oli ainakin vielä viime vuonna Jyväskylän yliopiston valtio-opin opiskelija. Kaikki edellämainitut ovat olleet mukana myös ylioppilaskunnan toiminnassa. Lisäksi Johanna Sumuvuori tekee paraikaa jatko-opintoja Oxfordin yliopistoon.

  2. Aviisin toimitus (29.04.14, kello 9:48)

    Kiitoksia kommentista! Ehdokasasettelu oli tosiaan vielä kesken, kun juttu on tehty. Täydennyksiä on varmasti tullut tämän jälkeen! Valmiit ehdokaslistat löydät osoitteesta: tulospalvelu.vaalit.fi/EP...

    -Aviisin toimitus-

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto