Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ruoka: Tuulihatussa täyte on ykkönen

Tuulihatut
Paista pari tuulihattua kokeeksi, jos olet epävarma paistoajasta.


Kepeät tuulihatut sopivat kevään ja kesän juhliin. Kuohuva kruunaa tarjoilun!


Tuulihatuissa ei ole kerta kaikkiaan mitään järkeä. Koko leivonnaisen idea perustuu siihen, että valmiissa tuulihatussa on mahdollisimman paljon ilmaa.


Kuori on rapsakka, ja tuulihatun täytteellä on päärooli, sillä vasta täyte päättää tuulihatun maun. Samasta pohjasta voi tehdä sekä makeita että suolaisia syötäviä.

Tuulihatut ovat kivan kevyt kaveri kepeälle mielelle. Hyvä puoli on se, että tuulihatut eivät itsessään maksa juuri mitään, joten täytteisiin voi törsätä. Tarjoilun kruunaavat serpentiini ja kuohuva!



Tuulihatut

(24 keskikokoista tuulihattua)


3 dl vettä


100 g voita

2 dl jauhoja

3 kanamunaa

½ tl leivinjauhetta



Kiehauta vesi ja paloiksi pilkottu voi isossa kattilassa.

Kaada kaikki jauhot kerralla kattilaan ja sekoita emännän tai isännän ottein taikinaa puukauhalla tai vastaavalla kunnes se irtoaa kattilan reunoista ja menee palloksi.

Anna taikinapalleron jäähtyä kunnolla. Tässä välissä on kivasti aikaa laittautua juhliin.

Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan sähkövatkaimella. Vatkaa munien välissä taikinaan ilmaa.

Lisää lopuksi leivinjauhe. Taikinan pitäisi olla notkeaa, muttei juoksevaa.

Nostele noin ruokalusikallisia taikinaa pellille kasoiksi. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarkkaile väriä, äläkä availe uunin luukkua ennen kuin tuulihatut ovat kullankeltaisia, sillä muuten ne lässähtävät.

Ohjeesta tulee noin 24 keskikokoista tuulihattua.



Mansikkainen täyte



100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl tomusokeria

5 isoa mansikkaa



Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Leikkaa mansikat siivuiksi. Leikkaa terävällä veitsellä tuulihatut auki. Levitä tomusokerilla maustettua tuorejuustoa tuulihatun alaosaan.

Asettele 2-3 palaa mansikkaa tuulihattuun ja sulje kansi. Koristele tomusokerilla.



Kinkkutäyte



100 g keittokinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

60 g smetanaa

1 tl paprikajauhetta

suolaa



Leikkaa keittokinkut pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja smetana.

Lisää suolaa ja paprikajauhe ja sekoita.

Leikkaa terävällä veitsellä tuulihatut auki.

Levitä kinkkutäytettä tuulihatun alaosaan ja sulje kansi.

Jos haluat törsätä, lisää kinkkutäytteeseen ruohosipulia.



Kauppalasku


Tuulihatut

Kaikki ainesosat löytyivät kotoa.



Täytteet


Keittokinkku 1,95


Tuorejuusto 1,89

Smetana 1,19

Mansikkarasia 1,55

Loput ainekset kotoa.



Yhteensä:


6,58 €

0,27 €/ tuulihattu


Hinnat:


Vaasanaukion S-market,


Helsinki



Säästä tiskissä:


Tuulihattujen taikinalle tarvitset vain yhden kattilan.


Törsää:


Jos teet vain yhden täytteen, tuplaa ohje.

Törsääjä tekee molemmat täytteet.



Anna lehto, teksti & kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto