![]() |
|
![]() |
Kepeät tuulihatut sopivat kevään ja kesän juhliin. Kuohuva kruunaa tarjoilun!
Kuori on rapsakka, ja tuulihatun täytteellä on päärooli, sillä vasta täyte päättää tuulihatun maun. Samasta pohjasta voi tehdä sekä makeita että suolaisia syötäviä.
Tuulihatut ovat kivan kevyt kaveri kepeälle mielelle. Hyvä puoli on se, että tuulihatut eivät itsessään maksa juuri mitään, joten täytteisiin voi törsätä. Tarjoilun kruunaavat serpentiini ja kuohuva!
Tuulihatut
(24 keskikokoista tuulihattua)
100 g voita
2 dl jauhoja
3 kanamunaa
½ tl leivinjauhetta
Kiehauta vesi ja paloiksi pilkottu voi isossa kattilassa.
Kaada kaikki jauhot kerralla kattilaan ja sekoita emännän tai isännän ottein taikinaa puukauhalla tai vastaavalla kunnes se irtoaa kattilan reunoista ja menee palloksi.
Anna taikinapalleron jäähtyä kunnolla. Tässä välissä on kivasti aikaa laittautua juhliin.
Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan sähkövatkaimella. Vatkaa munien välissä taikinaan ilmaa.
Lisää lopuksi leivinjauhe. Taikinan pitäisi olla notkeaa, muttei juoksevaa.
Nostele noin ruokalusikallisia taikinaa pellille kasoiksi. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarkkaile väriä, äläkä availe uunin luukkua ennen kuin tuulihatut ovat kullankeltaisia, sillä muuten ne lässähtävät.
Ohjeesta tulee noin 24 keskikokoista tuulihattua.
Mansikkainen täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
5 isoa mansikkaa
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Leikkaa mansikat siivuiksi. Leikkaa terävällä veitsellä tuulihatut auki. Levitä tomusokerilla maustettua tuorejuustoa tuulihatun alaosaan.
Asettele 2-3 palaa mansikkaa tuulihattuun ja sulje kansi. Koristele tomusokerilla.
Kinkkutäyte
100 g keittokinkkua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
Leikkaa keittokinkut pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja smetana.
Lisää suolaa ja paprikajauhe ja sekoita.
Leikkaa terävällä veitsellä tuulihatut auki.
Levitä kinkkutäytettä tuulihatun alaosaan ja sulje kansi.
Jos haluat törsätä, lisää kinkkutäytteeseen ruohosipulia.
Kauppalasku
Kaikki ainesosat löytyivät kotoa.
Täytteet
Tuorejuusto 1,89
Smetana 1,19
Mansikkarasia 1,55
Loput ainekset kotoa.
Yhteensä:
0,27 €/ tuulihattu
Hinnat:
Helsinki
Tuulihattujen taikinalle tarvitset vain yhden kattilan.
Jos teet vain yhden täytteen, tuplaa ohje.
Törsääjä tekee molemmat täytteet.
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen