Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Suomi – paratiisi hyvän viinin ystävälle

Oiva patentti-idea Alkolle: nettikauppa pystyyn ja postikuljetus ulkomaalaisille, koska Suomesta löytyvät maailman halvimmat huippuviinit.

Olen varma, että yhdysvaltalaiset ja italialaiset rikkaat irrottavat kukkaroidensa nyörit kokonaan ja alkavat kasvattaa Suomen verotuloa hankkimalla herkkuviininsä kotoisesta Alkostamme. Pari vuoden päästä Suomesta on jo kehkeytynyt kaikkien tuntema huippuviinien johtotähti. Viinifestivaalit järjestetään Helsingissä tai missä tahansa, esimerkiksi Joulupukin huvipuistossa.

Kaukomaista tulevalle tarjoillaan viininmaistajaiset Joulupukin omassa viinikellarissa ja huippuunsa kypsytelty talviviini nousee turistien huulille samaan aikaan Tarja Halosen uudenvuodentoivotuksen kanssa.

Viidessä vuodessa ihana isiemme Suomesta tulee rockmusiikin ja curlingin ohella myös maailman viinikulttuurin suurvalta.

- - -

Kauniin ja laadukkaamman pullokokoelman keräilijälle Suomi on, uskomatonta kyllä, huokein maa. Ihan siitä lähimmästä Alkosta voi lunastaa itselleen maailmaan halvimpaan hintaan Bordeaux’n, Riojan ja Piemonten kellareiden helmet. Esimerkiksi noin viiden vuoden päästä naimisiin aikovan kannattaa sijoittaa sikspakkiin Nebbiolo D´Albaa vuodelta 2002.

Häävieraiden makuhermoja pääset hivelemään edulliseen kolmentoista euron pullohintaan, mikä on jo kaksi euroa halvempi kuin Italian suurimmassa verkkoviinikaupassa. Sitä paitsi, sillä aikaa kun Nebbiolo kypsyy muutaman vuoden kaapissasi, voit ihailla sen miellyttävän hoikkaa pulloa ja värikästä etikettiä.

Parempi vaihtoehto aina opintotukipäivänä on Barolo Sori Ginestra vuodelta 2000. Tämä todella tasapainoinen, viinimarjoille ja hedelmille vivahtava, viini saisi erittäin korkeat pisteet kaikissa viinilehdissä.

Neitseellisen täydellisyyden vuoksi saa tietenkin kaivaa kuvettaan, mutta Italian 58 euroon verrattuna tämän helmikorun saa Suomessa omakseen yli kympin halvemmalla. Barolo Sori Ginestra, viinien seksipommi, on vähän hidas kaveri ja juotavassa kunnossa vasta parin vuoden päästä. Siihen asti voit kuitenkin kehua kavereillesi, minkälainen sala-aarre muhii viinitelineessäsi.

- - -

Jos haluat säästää vielä enemmän silkkaa rahaa, huomioi erityinen, harvinainen Gaja Spress Langhe Nebbiolo vuodelta 1998. Tämä punainen timantti on ulkomailla saatavilla vain todella rajoitetusti ja melko suolaiseen hintaan.

Ilmiömäiset aromit, mansikka, mustikka, viinimarjat ja kivennäisaineet on sävelletty taivaallisessa harmoniassa. Tästä huolimatta, pullo tarjotaan Alkossa naurettavan halvalla, 139 eurolla. Kansainvälinen hinta on puolet kalliimpi!

Kuulostaa abstraktilta vitsiltä, mutta mitä korkeampi hinta viinillä on, sitä halvempi se on Suomessa.

Viktor Pal

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto