Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Suu säkkiä myöten

Tamyn budjettikokous on vuodesta toiseen outo näytelmä. Asialistalla on usein kymmeniä tuhansia euroja vieviä esityksiä, mutta ne vain paukutetaan läpi lähes ilman keskustelua.

Ylioppilaskuntamme toimii kuin Suomen nykyhallitus. Mitä suurempi päätös, sitä salaisemmin siitä sovitaan etukäteen. Sinä maksat laskun, side silmillä.

On toki hyvä, että kun voittoa tavoittelemattomalla organisaatiolla on kirstussaan paljon rahaa, sitä myös käytetään. Samalla voidaan pitkästä aikaa laajentaa ylioppilaskunnan toimintaa. Järjestösihteerin toimen perustamisen on pakko näkyä myös riviopiskelijalle. Jos ei muuten niin ainejärjestön välityksellä.

Tamy lisäsi viime viikon kokouksessaan menoja mutta ei tuloja. Ei tarvitse olla matikkanero tajutakseen, ettei sellainen peli kauan vetele. Jäsenmaksua on tätä tahtia korotettava, mitä ainakin oikeiston edustajat tulevat vastustamaan. Mutta mitä teki nyt Tamyn äärioikeisto, vapaaboomarit? Kauppatieteilijät eli talouden asiantuntijat esittivät vain rahareikiä. Ja millaisia menoja: parempia tarjoiluja edustajiston omiin kokouksiin ja ylioppilaskunnan vuosijuhlien järjestämistä joka vuosi.

Kokouksissa on jo ennestään ollut hyvät sämpylät ja kahvit, mutta edustajisto haluaa näemmä viinerit päälle. Esitys meni läpi. Vuosijuhlaesitys ei sentään mennyt. Riittää, että ylioppilaskunnan kerma läiskii toisiaan frakinolalle viiden vuoden välein. Sinä maksat viulut.

Ylioppilaskunnan pitkän tähtäimen taloudenpito ei ole yksinkertaista, kun esimerkiksi esityksiä tekevä hallitus vaihtuu vuoden välein. Organisaatiomuisti yltää muutaman vuoden päähän.

Jatkossa kassassa lojuvaa neljännesmiljoonan euron varantoaan Tamy aikoo sijoittaa. Toivottavasti ei käy kuin vuosituhannen vaihteessa, jolloin it-osakkeista tuli ylioppilaskunnalle 130000 euroa takkiin.

Tämänvuotinen tapa käyttää ekstrarahaa investointeihin ja rekrytointiin lienee fiksumpi. Syksyllä sen näkee, kun järjestösihteeri on aloittanut hommansa.

Juha Honkonen
päätoimittaja
juha.honkonen@uta.fi

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto