Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamyn palkkaus selvitetään

Ylioppilaskunnan rekrytointiin pieniä muutoksia

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan palkkojen taso selvitetään. Edustajisto päätti viime viikon kokouksessaan koota työryhmän pohtimaan, onko palkkojen nostoon mahdollisuuksia ja miten työehtosopimuksia voidaan soveltaa Tamyssä.

Kokouksessa käsiteltiin jäsenaloitetta, jossa esitettiin Aviisin toimittajan ja päätoimittajan palkkojen nostamista Journalistiliiton yleissitovan työehtosopimuksen mukaiseksi. Tamyn hallitus vastusti esityksessään korotusta. Asiassa ovat työntekijä- ja työnantajaliitot täysin vastakkaisella kannalla.

Erityisalojen työnantajaliitto katsoo, että yleissitovuus koskee vain viestintäyrityksiä. Journalistiliitto taas mainitsee lausunnossaan erikseen, että ylioppilaskunnat ovat velvollisia noudattamaan työehtosopimusta.

Aloitteeseen liittyen edustajiston kokouksessa pidettiin parisenkymmentä puheenvuoroa, kunnes vostokaatio-ryhmä jätti esityksen palkkojen korottamiseksi työehtosopimuksen mukaiseksi. Sitä seurasi porvarivihreiden Taneli Dobrowolskin ja vapaaboomarien Niilo Järkäksen vastaesitys työryhmän perustamisesta.

Ensin äänestettiin näiden kahden esityksen välillä, ja työryhmäidea voitti äänin 32-5 (yksi tyhjä).

Uusin esitys voitti myös hallituksen kannan, äänin 35-3. Työryhmää vastustivat puhuvien humanistien Paula Keltto, vapaaboomarien Jarno Lahtinen ja keskustan Juha Kivimäki.

Työryhmällä on aikaa jättää esityksensä vuoden loppuun asti, joten muutoksista päättänee syksyllä valittava uusi edustajisto.

Viilausta
henkilövalintaan

Edellinen Tamyn työryhmä selvitteli reilun vuoden ylioppilaskunnan henkilöstövalintaa. Edustajisto hyväksyi samaisessa viimeviikkoisessa kokouksessaan työryhmän ja hallituksen esittämät muutokset. Ne jäivät vähäisiksi.

Vastedes valintakriteerit määritetään huolellisesti ja haun valmisteluvaiheessa. Hallituksen haastatteluun myönnetään läsnäolo-oikeus niiden edustajistoryhmien edustajille, joilla ei muuten ole henkilöä kokouksessa.

Ennakkotehtävien rooli tulee olemaan merkittävä, ja kysymysrungosta poikkeavia lisäkysymyksiä saa esittää. Päätöskeskustelussa saavat olla läsnä vain hallitus ja pääsihteeri.

Hallitus perustelee esityksensä edustajistolle. Edustajiston kysymyksiä laadittaessa hallituksen jo kysymät asiat otetaan huomioon, jolloin vältytään päällekkäisyyksiltä.

Muilta paikkakunnilta edustajiston haastatteluun saapuvien ehdokkaiden matkakulut korvataan tästedes.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto