Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Niilo Järkäs istunut edustajiston kokouksissa joka kerta

Valtakunnanpolitiikka imaisi Esa Suomisen ajan

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta tekee tärkeimmät päätöksensä kerran kuussa edustajiston kokouksissa. Niitä on nykyedustajilla ehtinyt olla 16, ja kaikissa niissä on istunut yksi mies. Vapaaboomarien Niilo Järkäs.

Yhden kokouksen ovat jättäneet väliin vihreitten Emilia Savolainen, demarien Matti Vänskä ja kokoomuksen Henna Hopia.

Edustajistoryhmistä aktiivisimmat varsinaiset jäsenet on yhden henkilön kokoonpanoilla ja medisiinareilla. Passiivisimpia taas ovat opettajaopiskelijoiden proka ja vihreä vasemmisto. Vähiten kokoussalien penkkejä on kuluttanut demarien Esa Suominen, joka on päässyt paikalle vain kahdesti.

Aviisin vertailussa ei otettu huomioon hallituksessa olleitten aktiivisuutta, sillä he eivät ole olleet edustajia koko kautta. Lisäksi monelle poissa olleelle edustajalle oli merkitty este pitkälle ajalle esimerkiksi vaihto-opiskelun takia.

Järkähtämättä
paikalla

Järkäs pitää kokouksissa läsnäoloa itsestäänselvyytenä. Hän on vapaaboomarien ryhmyrinä pyrkinyt pitämään huolen siitä, että poppoolla on edustajistossa aina täysi miehitys.

"Hjallisharkimomaisena vastakysymyksenä voisi esittää, miksi jättäytyisi päätöksenteon keskiöstä pois, kun vaaleissa melkoinen joukko on innostunut vapaaboomareita äänestämään. Ei luottamustoimia voi hoitaa vain kotisohvalla neppailemalla. Kai hämäläistä perusluonnettani voisi myös kuvailla kansalliskirjailija Linnan tavoin: Â’asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanatÂ’."

Ei ylioppilaskuntapolitiikka toki pelkkää edarikokouksissa ravaamista ole. Järkäs vakuuttaa, että hän vaikuttaa asioihin muuallakin.

"Yritän kokoustamisen lisäksi olla myös yhteydessä oman tiedekuntani laitosneuvostojen, tiedekuntaneuvoston ja kauppakorkeakoulun johtokunnan opiskelijaedustajien kanssa, jotta tiedän missä mennään myös tällä saralla. Â’EdaattoriuraniÂ’ aikana olen ollut lisäksi jäsenenä Kauppakatu 10:n rakennusta hallinnoivassa Ylioppilastalosäätiön valtuuskunnassa ja Tamyn talousjaostossa."

Huomaavatko äänestäjät eli Tampereen yliopiston opiskelijat kokousaktiivisuuden? Onko siitä hyötyä syksyn edarivaaleissa?

"Aktiivinen kokousedustus ja hyvä esivalmistelu ovat johtaneet jokaisen opiskelijan näkökulmasta katsottuna konkreettisiin saavutuksiin. Näistä viimeisimpänä on perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksun korotusehdotuksen alasampuminen vapaaboomareiden toimesta. Eiköhän näillä eväillä pärjätä myös ensi vaaleissa."

Tamystä SDP:n
puheenjohtajistoon?

Edustajista passiivisimmalla, Esa Suomisella, on poissaoloihinsa selitys. Hän on vaikuttanut asioihin Helsingissä.

"Tamy esitti minua vuodeksi 2004 SYL:n hallitukseen, jossa kuluvan vuoden vietin varsin hektisissä tunnelmissa. Viime vuoden lopulla työllistyin, jonka lisäksi minut valittiin Sosialidemokraattisten opiskelijoiden SONKin puheenjohtajaksi", kertoo Suominen.

"Uskoisin, että monet silloisista äänestäjistäni ovat valmistuneet ja koska en itse enää osallistu aktiivisesti paikalliseen opiskelijaelämään, voisin kuvitella vaalikannatukseni olevan laskusuunnassa."

SONK on ehdottanut Suomista SDP:n varapuheenjohtajaksi.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto