Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Järjestyshäiriö piraattiradiossa

Järjestyshäiriöltä sujuu paitsi poseeraaminen, myös rock, radiojuontaminen ja ilkikuriset kepposet.
Järjestyshäiriöltä sujuu paitsi poseeraaminen, myös rock, radiojuontaminen ja ilkikuriset kepposet.

"Joukossa tyhmyys tiivistyy", Järjestyshäiriön laulaja-kitaristi Juho ja basisti Anssi sanovat stereona. Yhtyeen jäsenet eivät suostu paljastamaan sukunimiään.

Puhumme bändien yhteiskiertueista, joilla sattuu ja tapahtuu, ja joista usein jää kuolemattomia muistoja.

"Kun ukkolauma liikkuu tuolla tienpäällä, niin voit vaan kuvitella, kun ne ahetaan yhteen bussiin, mitä tekemistä siellä on. Muutama aktiviteetti eli keskiolut ja...", Juho aloittaa.

"Alapäähuumori", rumpali Mikko jatkaa nauraen.

Paljon bändiltä ei kuitenkaan meheviä sattumuksia heru.

“What happens on the tour, stays on the tour", Anssi perustelee.

Sen verran he kertovat, että joskus saattaa tulla tehdyksi pieniä kepposia muiden iloksi tai suruksi.

"Ainahan sitä voi tehdä pieniä ohareita. Esimerkiksi kun toinen bändi on tulossa soittamaan, ruuvaa vaikka haitsusta ruuvit irti tai passaripedaalista ruuvin auki. Kun ensimmäisen kerran polkaisee, se vasara lentää vittuun siitä, ja kaikki menee säädöksi sen jälkeen. Tuppaa vaan olemaan ongelmana se, että tulee ne kostot jossain vaiheessa", Mikko selittää.

"Ne tulee moninkertaisena takaisin. Pitää vähän miettiä, mitä tekee", Anssi muistuttaa.

Keikkapaikat vaihtelevat paljon, eikä kummallisiltakaan tilanteilta voi välttyä. Järjestyshäiriölle oudoin paikka on ollut lumilautailutapahtuma Salossa viime talvena. Pakkasta oli 25 astetta, lava tehty lumesta eikä paikalla ollut minkäänlaisia lämpöpuhaltimia. He ehtivät soittaa viitisen minuuttia, kunnes Juholta lähtivät nahat sormista.

Järjestyshäiriölle on tärkeää mennä koko ajan eteenpäin ja keksiä monenlaista uutta, jotta heillä itselläänkin säilyy raikas olo. Sen vuoksi he aloittivat piraattiradiolähetykset, joissa keskustelevat milloin mistäkin ja soittavat aiheisiin liittyvää musiikkia.

"Me onkoko ajanpyritty siihen, että tehdään ytimekkäitä ja hauskoja lähetyksiä, joissa on aina jotain tuoretta. Piraattiradiolähetyksiä ei editoida mitenkään,vaan lähetyksessä on aina aistittavissatekijöiden sen hetkinen fiilis", Mikko valottaa.

"Joskus jengi puhuu ihankäsittämättömiäjuttuja, ja itsekin on monesti tullut jälkikäteen mietittyä, mitä sitä taas tuli sanotuksi tai paljastetuksi. Mutta siinä kai se viehätys just on, ettei koskaan tiedä mitä lähetyksessä tapahtuu."

Lisää on tulossa, vaikka lähetykset loppuivatkin muutama viikko sitten, sillä niitä on tarkoitus jatkaa elokuussa ja tehdä piraattiradiosta enemmän tai vähemmän säännöllinen.

Tampereelle suomenkielistä melodista raskailla riffeillä sävytettyä rockia soittava Järjestyshäiriö tulee soittamaan hyvillä fiiliksillä. He ovat keikkailleet täällä aiemminkin ja pitävät kaupunkia hyvänä keikkapaikkana.

"Tamperehan on itse asiassa jopa Helsinkiä kovempi rockkaupunki. Kun miettii mitä bändejä on tullut viimeaikoina, niin kyllähän ne ovat Tampereelta. Rockskene on tosi kova", Mikko miettii.

Minna Koivunen

Järjestyshäiriö Tampereen Klubilla sunnuntaina 23. huhtikuuta.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto