Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Viiniä sabotoitiin!

Näyttää siltä, että Aviisin vappuviinit hankitaan tänä vuonna Alkosta. Suunnitelmissa oli maistella lehden omaa Château -punaviiniä, jonka paneminen uutisoitiin näyttävästi Aviisin kuluvan vuoden neljännessä numerossa. Laatuviinin oli määrä olla koristeellisin etiketein ja keskiajan tyyliä varioivien sinetein varustetuissa pulloissa huhtikuun viimeiseen päivään mennessä.

Totuus on kuitenkin nyt se, että viini on yhä valmisteilla. Kummallisten sattumusten vuoksi tuotantolinja on välissä jopa pysähtynyt kokonaan. Mutta eikös sitä niin sanota, että viini paranee vanhetessaan.


Huono onni seurasi Aviisin kotiviiniprojektia alusta asti. Ensimmäisillä hiivoilla viini ei lähtenyt ensinkään käyntiin. Syyksi epäiltiin vetoisaa jaostohuonetta, josta pönttö kannettiinkin pienen suihkuhuoneen lämpöön. Vaan siitäpä ei viinimme hetkahtanut.

Tammelan puistokadulla sijaitsevan Viinitarvike Westwine Oy:n avulias Raimo listasi useita mahdollisia syitä epäonnistumiseemme ja piti lyhyen mutta sitäkin ytimekkäämmän luennon hiivan fysiologiasta. Lopuksi rautainen ammattilainen lykkäsi uuden hiivapaketin kouraan.

"Kyllä se joskus tekijämiehiltäkin epäonnistuu", Raimo vielä lohdutti.

Toiset hiivat lisättiin viinisammioon kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Lämpötiloja tarkkailtiin monen henkilön voimin ja ohjeita luettiin suurennuslasilla. Käyminen lähti kuitenkin käyntiin perin hitaasti.

Kaiken kukkaraksi havaittiin, että saksalaisella täsmällisyydellä järjestetyn toimituksen säntillisistä arkistoista oli kadonnut elintärkeä asiakirja. Kyse on tietenkin paperinpalasta, johon oli merkitty ominaispainomittarin lukema viininpanon alkuvaiheessa.

Näiden salaperäisten sattumusten vuoksi ryhdyttiin pohtimaan peräti sabotaasin mahdollisuutta. Nyt ylioppilaskunnasta on kissojen ja koirien kanssa etsitty raittiusaktiivia, joka ei tyydy sylkemään pelkästään omaan kuppiinsa.


Aviisin luotettava ja ansioitunut Sorbonnen-kirjeenvaihtaja, tautologian laitoksen dosentti Simo G. Huberg kommentoi asiaa verekseltään vapun alla.

"Kiusallista, että jaloa harrastustoimintaa on brutaalisti häiritty."

Huberg itse tunnustautuu ennen kaikkea italialaisten viinien ystäväksi, mutta ei omien sanojensa mukaan pistä pahakseen myöskään BordeuxÂ’n parhaiden alueiden viinien aromikasta makua.

Dosentti Huberg toivottaa onnea Aviisin kotiviiniprojektille ja ilmoittautuu viininmaistajaksi heti kun Château on saatu pulloihin.

"Älkää luovuttako", Huberg vielä huikkaa, mutta linja katkeaa odottamattomasti, eikä Hubergiin enää saada yhteyttä.

Aviisi jatkaa viinimysteerin selvittämistä.


Juho Hakkarainen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto