Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Super Mario koristaa tunnelia ennen kesää

Yliopisto maksaa kankaan painatuksen, kaupunki asentaa seinäkoukut.

Kalevantien alikulkutunneli näyttää tulevaisuudessa tällaiselta. Ville Laineen teos Super UniWorld voitti Aviisin järjestämän suunnittelukilpailun.
Kalevantien alikulkutunneli näyttää tulevaisuudessa tällaiselta. Ville Laineen teos Super UniWorld voitti Aviisin järjestämän suunnittelukilpailun.

Kalevantien alikulkutunnelin seinää koristaa pian jättimäinen Super Mario -mukaelma. Teosta ei maalata betoniin, vaan se painatetaan seinäkankaalle. Aviisin järjestämän koristelukilpailun voittanut Ville Laineen teos vakuutti sekä Tampereen kaupungin että yliopiston.

"Yliopisto maksaa kuvan painatuksen", lupaa tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari.

"Kaupunki asentaa tunnelin seinälle tarvittavat kiinnityskoukut", vakuuttaa rakennuttamispäällikkö Milko Tietäväinen.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Super Mario -mukaelma saadaan seinälle varsin nopeasti.

"Kun tiedämme kankaan tarkat mitat ja kiinnitystavan, voidaan koukut asentaa parin viikon toimitusajalla", pohtii Tietäväinen.

"Ei kai painamisessa kauaa mene", laskee Vimpari.


Myös Aamulehti innostui Aviisin ideoimasta seinäkankaasta. Lehti ehdotti kulttuuriaukeamansa pääjutussa 16. huhtikuuta vastaavaa koristelua muillekin kaupungin tylsille seinäpinnoille.

Milko Tietäväinen ei tyrmää koristelukampanjan laajenemista.

"Itsenäisyydenkadun tunneli ja rautatieaseman tunneli Tullin alueelle voitaisiin koristella, kunhan se suunnitellaan hyvin", hän pohtii Aamulehdessä.

Tietäväinen korostaa silti, ettei kaupunki ole asiassa aktiivinen toimija. Jokainen seinä on yksittäistapaus.

"Kalevantien alikulkutunneli on kaupungin ja yliopiston yhteinen projekti. Koska yliopistolta löytyy tahtoa seinän koristelemiseksi, kaupunki mahdollistaa sen mielellään."


Ville Laine nauraa kuvitelleensa, että suunnittelukilpailu jäisi pelkän hupaisan lehtijutun tasolle. Suomen kieltä opiskeleva harrastelijagraafikko on teoksensa menestyksestä innoissaan.

"Hauskaa, että joustetaan näin paljon! Kerrankin huvittava idea menee läpi, eikä aina kaikki ole vain hajutonta ja mautonta."

Seuraavaksi Aviisi marssii kangaspainoon. Tarkkailkaa tunnelin seinää. Kohta siellä juoksee Mario.


Seppo Honkanen, teksti
Ville Laine, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (3)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Lari (07.05.09, kello 14:18)

    Jopa oli ankea idea. Aivan kuin joku mainos. Kankaalle painettuna se saadaan helposti poistettua (tai vandalisoitua). Harmillista kuitenkin, että valvontakamerat ovat asetettu estämään alikulkijoiden altistumisen vapaalle taiteelle, jota seinä kaipaisi.

  2. Nahnah (07.05.09, kello 15:20)

    Mitä höpiset. Täähän on ihan älyttömän hyvä idea!!

  3. Töhertelyyn kyllästynyt (09.05.09, kello 16:32)

    Super Mario -kangas on tosi hyvä keksintö. "Vapaa taide" on vain vähä-älyistä sotkemista ja kaikki keinot ovat sallittuja sen torjumiskesi. Omasta puolestani vaikka joka talon nurkalle voisi laittaa valvontakamerat, jos se vain ehkäisisi sotkemista.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto