Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokkapokkaa

Laimea äänestysinto riivaa edustajistovaaleja. Allin mielestä syynä on se, etteivät opiskelijat yksinkertaisesti tiedä, mikä edustajisto on tai mitä se tekee.

Seuraavat vaalit pidetään ensi syksynä. Nyt pitäisi pruutata ilmoille massiivinen infopläjäys. Kun opiskelijat saavat tietoa edustajiston oiminnasta, voivat he innostua lähtemään ehdolle tai ainakin vaivautuvat antamaan äänensä.

"Kavereitahan siellä äänestetään", tokaisi kerran muuan opiskelija edustajistovaaleista puhuttaessa. Se on totta. Tutun tyypin numero rustataan äänestyslappuun kyselemättä sen enempää vaaliteemojen perään.

Ei kannttaisi. Tällä taktiikalla edariin pääsee joukko vapaamatkustajia sekä nimekkäitä poliitikonalkuja, jotka eivät kuitenkaan enää viis veisaa ylioppilaskunnan tapahtumista. On isompiakin ympyröitä, missä pyöriä. Esimerkiksi Tasyn eli sosiaalidemokraattien Ulla Appelrothia ei Alli muista nähneensä edustajiston kokouksissa kertaakaan tällä kaudella, vaikka nainen sai hurjan määrän ääniä viime edarivaaleissa.

Alli toivoo, että tulevissa vaaleissa ennen kaikkea äänestetään, mutta muutakin kuin nimeä.


Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto