Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yths auki amk-väelle

Aviisin Yths-jutussa mahdollisuus säätiön avaamisesta ammattikorkeakouluopiskelijoille esitetään uhkana säätiölle. Nykyään ammattikorkeakouluopiskelijat ovat kunnallisen terveydenhuollon piirissä. Tilanne vaihtelee kunnittain olemattomasta erinomaiseen terveydenhuoltoon.

Tuoreen Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoiden terveyshaasteet, elämäntilanne ja opiskelu eroavat toisistaan hyvin vähän. YTHS:llä on sellaista osaamista, joka palvelisi erinomaisesti ammattikorkeakouluopiskelijoita. Mikä parasta, ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat olisivat vihdoin yhdenvertaisessa asemassa opiskeluterveydenhuollon suhteen.

Aviisin jutusta saa sellaisen kuvan, että ammattikorkeakouluopiskelijoiden ottaminen YTHS:n piiriin tarkoittaisi kymmenien tuhansien opiskelijoiden vyörymisen nykyisiin toimipisteisiin kuin salaman iskusta. Jotkut pelkäävät, että uudistus maksatettaisiin yliopisto-opiskelijoilla, jotka maksavat terveydenhuoltomaksua automaattisen ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Logiikka mennee niin, että ammattikorkeakouluopiskelijat selviävät maksutta, koska ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntiin kuuluminen on vapaaehtoista.

Nyt selvitetään, onko mahdollista avata YTHS ammattikorkeakouluopiskelijoille niin, että sen rahoitus olisi tulevaisuudessa vakaa ja kaikki saisivat entistä parempaa opiskeluterveydenhuoltoa. Isompi asiakasmäärä edellyttää uusia toimitiloja ja lisää henkilökuntaa, mutta niiden saaminen ei ole mitenkään mahdoton tehtävä, kunhan niihin varataan riittävästi rahaa ja aikaa. Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat suostuvaisia pakolliseen terveydenhuoltomaksuun. Olisi hyvä maalailla seinille muutakin kuin piruja.


Amu Urhonen,
Tamyn edustajiston jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto