Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Me järjestämme Tampereen vapun

Pohjoisen yliopiston ja eteläisen valtakunnan, Hervannan, kasvatit ovat iät ja ajat pitäneet välejään sopivan pituisena eli noin kymmenen kilometrin pituisena, mutta Wappuna asiat muuttuvat ja teekkarit siirtyvät keskustaan, koska olemme tänäkin vuonna päättäneet järjestään Tampereen Wapun.


Sanotaan, että teekkarien joulu on Wappu. Tämä pitää hyvinkin pitkälti paikkansa. Ihmiset ovat iloisia, vuoden ahkerointi alkaa olla jo suurimmaksi osaksi ohi ja sukulaisetkin tajuavat olla vierailematta, koska kukaan ei ole kuitenkaan kotona, vaan ihmiset ovat luennoilla tai Wapputapahtumissa. Hyvä mieli valtaa ihmisten sydämet ja mielen. Aurinkokin paistaa. Keskustassa sataa vettä.

Miten tämä wappu sitten järjestetään? Ylioppilaskuntamme palkkaa tehtävää varten kolme Wappusihteeriä, jotka yhdessä teekkarivastaavan kanssa koordinoivat Wappukalenterin kuntoon ja hoitavat muut miljoonat pikkuasiat, kuten nosturit fuksien kastamiseksi teekkareiksi tai lupa-asiat kaupungin ja poliisin kanssa. Tällä välin Tamy jatkaa maailman parannusta.

Aloitetaan kuitenkin alusta eli teekkarien Wapun kuvioista. Tampereen teekkarit aloittavat Wapun juhlinnan onneksi hyvissä ajoin, tänä vuonna vasta 21. päivä perinteisin menoin. Ensimmäiseksi paljastetaan wappulehti Tamppi jonka jälkeen seuraa noin yksitoista päivää mitä eriskummallisempia tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi Pimp my Grill-kisa tai Wappuleffa, joka tänäkin vuonna on Blues Brothers. Tällä välin pohjoisessa vielä suunnitellaan tulevaa, ja kylterit tekevät kesätyöhakemuksiaan mäkin kassalle.


Kauan aikaa sitten joskus ennen poliittisia aikoja Suomi-neitoa lakiteltiin vuorovuosittain, mutta onneksemme Tamy luopui kunniasta, ja teekkarit ovat siitä lähtien hoitaneet kuviot ja ottaneet vastaan kunnian ja haukut tapahtuman järjestämisestä. Samaan aikaan lääkisläiset ovat viime vuosina yrittäneet kiivetä tikkaillaan vastapäiselle patsaalle vieden stetoskoppiaan ja ylioppilaslakkiaan patsaan päähän joskus siinä jopa onnistuen.


Teekkarihymnin laulettuaan teekkarit säntäävät ympäri kaupunkia ja kaivautuvat aamulla koloistaan Atalpalle aamusaunaan ollakseen raikkaita ja virkeitä silliksellä. Tästä onkin oiva siirtyä niin teekkarin tai humanistin Koskenrantaan, jossa järjestetään perinteinen teekkarikaste, jossa fukseista kastetaan teekkareita. Samaan aikaan yo-talolla esiintyy Martti Servo, ja tarjoillaan Brulliksella kylmiä kasvispullia.

Kasteen päätteeksi siivoavat teekkarit Koskenrannan putipuhtaaksi, jonka jälkeen poistuvat teekkarit keskustasta jälleen vuodeksi takaisin Herwantaan. Tällä välin wappuheilahumanistit miettivät, mitkäs Veolian bussit ne kulkivatkaan Hervantaan.


Janne Korhonen
Kirjoittaja on TTYH:n teekkarivastaava ja varapuheenjohtaja. Nyt hän huutelee vieraisiin ylioppilaskuntiin.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Kimmo Perkele (23.04.09, kello 13:29)

    Onkohan Anturin lisäksi yhtään julkaisua, jossa lyhenteet osataan. Vieläkään ei nimittäin yliopistomme hallistuksessa ole teekkarivastaavaa ja tällä välillä ylioppilaskuntamme teekkarivastaava joutuu myös tämän tehtävät hoitamaan.

    Eli Janne tunnetaan paremmin TTYYH:n teekkarivastaavana.

  2. Seppo Honkanen (23.04.09, kello 15:40)

    Kas, tittelistä on tosiaan jäänyt yksi Y-kirjain pois. Pahoittelemme Kimmo Perkeleelle ja muille aiheutunutta mielipahaa.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto