Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Miksi Tykistökillan tilavaraus peruttiin?

Pro Karelian ja Tykistökillan piti järjestää 20.4 Tampereen yliopistolla neuvostoajasta kertovan dokumenttielokuvan Soviet story -esitys, jota kritisoidakseen Suomen antifasistinen komitea aikoi esittää saman filmin kommenteilla varustettuna.Tampereen yliopiston hallintojohtaja Timo Lahti, miksi Tykistökillan tilavuokraus peruttiin muutamaa päivää aikaisemmin?

"Tilaisuuden luonne selvisi meille vasta varauksen jälkeen. Kysymys on siitä, että tämä on kampanjointitilaisuus, jolle oli tulossa vastakampanjatilaisuus samaan aikaan. Emme halunneet poliittisten ääriliikkeiden tilaisuuksia, joten peruimme molemmat varaukset. Tampereen yliopiston tehtävä ei ole politikointi.

Tampereen yliopistolla on oikeus valita, mitä sen tiloissa tapahtuu ja kieltäytyä tilaisuuksista, jotka voisivat olla haitallisia maineellemme."Kieltävätkö Tampereen yliopiston tilavuokraussäännöt tällaiset tilaisuudet?

"Ei tämä säännöistä johdu, vaan siitä, mitä tilaisuudesta seurasi. Siis sille alkoi tulla vastustusta ja toista tilaisuutta. "Millä tavalla tilavarauksia tekevien järjestöjen taustat selvitetään?

"Aika vähän selvitämme. Aina on voitu luottaa varaajiin. Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olemme peruneet varauksen sinä aikana, kun minä olen ollut täällä töissä eli yli 20 vuoden aikana."Voiko sovitun varauksen rikkomisesta tulla sakkoja yliopistolle?

"Ei sellaista riskiä ole, että korvauksia tulisi, koska ei kyseessä ollut kaupallinen tilaisuus vaan poliittinen."

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto