Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Toas syrjii ulkomaalaisia välillisesti

Tamy teki noin vuosi sitten syrjintäselvityksen vähemmistövaltuutetulle Toasin ulkomaalaisten opiskelijoiden vuokrien jyvittämisestä. Jyvittäminen tarkoittaa sitä, että syksyllä Tampereelle saapuvat ulkomaalaiset opiskelijat joutuvat maksamaan kesäkuukausilta vuokraa, jolloin kiintiöasunnot ovat tyhjillään heille varattuna. Vähemmistövaltuutetun selvityksen mukaan Toasin jyvityskäytäntö ei ole välitöntä syrjintää, mutta täyttää kuitenkin välillisen syrjinnän piirteet, mikä sekin on laitonta. Valtuutettu suosittelee Toasia tarjoamaan kansainvälisille opiskelijoille myös muita kuin kiintiöasuntoja.

(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (5)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Markus (26.04.10, kello 20:58)

  Jos asuntoja säilytettäisiin ulkomaalaisilla ilmaiseksi niin se olisi suomalaisten syrjintää. Suomalaisellakin pitäisi olla oikeus olla maksamatta vuokraa kesältä. Kantaväestön syrjintä on aivan yhtä törkeää kuin ulkomaalaisten syrjintä.

 2. jep (03.05.10, kello 19:45)

  Näin on Make. Aina voi hommata asunnon vapailta markkinoilta jos "ylimääräinen" vuokra ahdistaa. Lisäksi tunnetusti vaihtarit aiheuttavat damagea kiinteistöille keskimääräistä asukasta enemmän, joten pikku xtra on vain ja ainoastaan kohtuullista.

 3. Antti (05.05.10, kello 17:48)

  Vaihtoehto nro. kolme on, että vaihtarit voisivat jonottaa asuntoja samoin kuin pääsykokeista sisäänpäässeet. Nykyiselläänhän tätä mahdollisuutta ei heille ole tarjottu.

 4. Gabriel (10.05.10, kello 17:37)

  Kaikki syrjintä nyky-yhteiskunnassa on huolestuttavaa. Ulkomailta Suomeen vuodeksi, tai kahdeksi tulevalla ei ole oikeastaan mahdollisuuksia hakea vapailta markkinoilta asuntoja. Jo kielimuurikin takaa sen, joten opiskelija-asuntosäätiöt ovat heidän ainoa vaihtoehto. Mitä tulee lisä-"damagen" aikaansaamsieen, voimmekin kysyä kuinka suuri osa siitä johtuu TOAS:n tavasta pistää kaikki ulkomaalaiset opiskelijat samoihin kohteisiin. Jos kukaan ei ole näyttämässä mallia niin mistä heidän pitäisi oppia? Sitäpaitsi, kyllä meillä suomalaisillakin on omat taipumuksemme aikaansaada vahinkoja. Esimerkiksi viemärin päälle nukahtaminen ja vesivahingon aiheuttaminen on kovin pohjoismainen tapa.

  Antti esitti mielenkiintoisen vaihtoehdon. Jos tämä toteutuisi, niin oikeastaan ulkomaalaiset saisivat asunnon melko varmasti, johtuen sosiaalisen asunnontarjoamisen vaatimuksesta käyttää tarveharkintaa. Yksi merkittävä kriteeri tässä on etäisyys jolta opiskelija tulee.

 5. Niin (12.05.10, kello 11:41)

  Hyvä, että Tamy keskittyy taas olennaiseen.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto