Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Syrjivää asuntopolitiikkaa Tampereella

Vuosi sitten Tamy pyysi vähemmistövaltuutetulta lausuntoa Toasin ulkomaalaisten opiskelijoiden vuosivuokran jyvityksestä. Saatu lausunto kyseenalaistaa säätiön käytäntöjä koskien opiskelija-asuntojen vuokrausta muille kuin suomenkielisille. Samalla se on koko maan mittakaavassa ennakkotapaus, jota seurataan mielenkiinnolla eri opiskelijapaikkakunnilla.

Lausunnon perusteella jokaisella opiskelijalla - kansalaisuudesta riippumatta - tulisi olla tosiasialliset mahdollisuudet itse päättää, millaista asuntoa hakee, ja esittää toiveita sen sijainnista. Kalustuksen tulisi olla vapaavalintainen lisäpalvelu. Kansalaisuuden ei tulisi vaikuttaa vuokraehtoihin tai käsittelymaksujen määrään. Täten jokaisen tulisi voida itse valita taatun ja jyvitetyn asunnon tai tavanomaisen hakumenettelyn välillä. Järkevää, eikö luulisi?

Tampereen ensi syksyn asuntotilanteesta on ennustettu vaikeaa. Toas on pyrkinyt neuvottelemaan korkeakoulujen kanssa kiintiöpaikkoja kansainvälisille opiskelijoille. Vähemmistövaltuutetun lausunto kyseenalaistaa paitsi vaihtoehdottoman jyvityskäytännön, myös koko kiintiöjärjestelmän. Toas ei voi suosia hakijoita kansalaisuuden, vaan ainoastaan asunnon tarpeen perusteella.

Vaikka lausunto on kirjattu suositukseksi, on vähemmistövaltuutetulla vahva painoarvo. Aika näyttää, ymmärtääkö Toas lausunnon vakavuuden ja milloin tarvittavat muutokset toimeenpannaan. Kun asiat voi vaivatta tehdä yleistä oikeustajua noudattaen, miksi ihmeessä tämä on edes ollut hankalaa?


Katri Suhonen
Tamyn kv-sihteeri

Gabriel Herrera
Tamyn kv-vastaava 2009

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto