Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Miksi osa aaltolaisista haluaa erota SYL:sta?

Kahdeksan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajiston jäsentä teki aloitteen, että AYY eroaisi SYL:sta. Tällä hetkellä kaikki ylioppilaskunnat kuuluvat SYL:on ja jokainen opiskelija maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksussaan 4,9 euroa SYL:n jäsenmaksua. AYY maksaa noin 85000 euroa SYL:on.


Eroa kannattava Christian Peltonen, miksi haluatte erota SYL:sta?

"SYL:n meille aiheuttama kustannus, ei vastaa sitä, mitä saamme vastineeksi. SYL:ssa ei edistetä opiskelijan asiaa, vaan se on poliitikkojen leikkikenttä. Meillä menee paljon energiaa siihen, kun yritämme saada SYL:n tekemään haluamiamme asioita. Yksittäisen ylioppilaskunnan ääni ei kuulu SYL:ssa."


Ero pöydättiin ja siihen palataan toukokuussa. Mitä asioita selvittelette, ennen päätöstä?

"Muun muassa oman opiskelijakortin hankkimista ja edunvalvontaa. Opiskelija-alennukset eivät liity SYL:n opiskelijakorttiin, vaan opiskelijastatukseen. Yllättyisin, jos esimerkiksi VR antaisi vain SYL:n jäsenille opiskelija-alennuksen eikä muille opiskelijoille. Lisäksi selvittelemme, onko meillä tarvetta lisätä omaa edunvalvontaa, jos eroamme SYL:sta."


SYL:n pääsihteeri Tuomas Viskari, mitä haittaa SYL:sta eroamisesta voi olla opiskelijalle?

"SYL:n sinistä jäsenkorttia ei myönnetä järjestön ulkopuolelle. Vielä oleellisempaa on, että SYL tarjoaa sellaisen edunvalvontaresurssin, jonka eteen ylioppilaskunta joutuisi tekemään itse kohtuuttomasti työtä eikä siltikään välttämättä onnistuisi saamaan neuvottelutuloksia."Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto