Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Epäkorrektin rajamailla

Aviisin hovisarjakuvapiirtäjältä ilmestyi esikoisalbumi

Vuodesta 2006 Aviisissa julkaistujen Parisuhdeakatemia- ja Suomi aloittelijoille -sarjakuvien piirtäjältä Otso Höglundilta on ilmestynyt esikoisalbumi. Nimeä Jos tekisin joukkomurhan (ja muita kertomuksia) kantava kokoelma on Höglundin ensimmäinen, vaikka sarjakuvapiirtäjällä on takanaan 25 vuoden historia piirtämisestä. 80-sivuinen teos sisältää Aviisin lisäksi Sarjari-lehdessä, Sunnuntaisuomalaisessa ja Mörkö-omakustanteissa ilmestyneitä sarjakuvia 19 vuoden ajalta.

"Albumissa ei ole uutta materiaalia, mutta koska sarjakuvat ovat ilmestyneet niin erilaissa julkaisuissa, en usko että kukaan on niitä kaikkia lukenut. Joitakin mustavalkoisia sivuja on väritetty albumia varten", Höglund kertoo.

Albumi julkaistiin huhtikuussa järjestetyillä Tampereella kuplii -sarjakuvafestivaaleilla. Se on saanut hyvää palautetta. Politiikan päivänpolttaviin aiheisiin, freudilaisuuteen ja undergroundiin tarttuvat tarinat ovat Höglundin oman pään tuotosta ja omaelämänkerronnallisuudesta hän on luopunut aikoja sitten.

"Jos siellä jotain aavistuksia on omasta elämästäni, niin ne ovat kyllä hyvin suodattuneita. Samoin kuin on suodattunutta sarjakuvien kuvaama todellisuuskin", Höglund kertoo.

Albumin sarjakuvien pituus vaihtelee muutaman kuvan stripeistä viiden sivun tarinaan.

Ville Ilkkala


Otso Höglund: Jos tekisin joukkomurhan (ja muita kertomuksia) (Lempo Kustannus, 2011)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto