Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Mihin oleskelutiloja?

Opiskelijoilta on tullut paljon palauteta yliopiston tilojen viihtyisyydestä ja erityisesti oleskelutilojen puutteesta.Tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari, miksi yliopiston keskustakampukselta ei löydy oleskelutiloja?

Meillähän on esimerkiksi Alakuppila käytössä koko rakennuksen aukioloajan. Linnassa on ravintola ja Pinni A:ssa ravintolan pöytiä ja tuoleja, joita voi käyttää rakennuksen aukioloaikana. Kyllä siellä voi oleskella, vaikkei olisi asiakkaana.Opiskelijat joutuvat tekemään usein ryhmätöitä, mutta yliopistolta puuttuvat ryhmätyötilat, joissa voisi käyttää läppäriä ja keskustella.

Minulla ei ole oikein tietoa siitä, mikä olisi oikea määrä ryhmätyötiloja. Tietohallinnon kansa on ollut ajatus, että Pinni A:n mikroluokka 30:een tehtäisiin ryhmätyötiloja, mutta se on jäänyt muiden tilajärjestelyjen jalkoihin. Asia ei kuitenkaan ole unohtunut.Miksin Kaupista löytyy tilaa oleskelulle, mutta keskustakampukselta ei?

Kaupissahan B-rakennuksen aula on aika iso. Siinä on sohvaryhmiä ja sielläkin ravintola on avoin ja ravintolan pöydät ovat käytössä. Kaupissa on myös paljon pienempi opiskelijamäärä verrattuna keskustakampukseen.Voisiko Päätalon aulasta tehdä oleskelutilan?

Henkilökohtainen näkemykseni on, että aula on arkkitehtoninen kokonaisuus. Mielestäni sen pitäisi säilyttää nykyinen, askeettinen ilmeensä. Päätalon aulassa järjestetään messuja ja se on voimakas kulkureitti. Mahdolliset kalusteet olisivat tiellä. Olisi suotavaa järjestää oleskelutilat sellaiseen paikkaan, joka ei ole kulkureitti.Aiotaanko yliopistolle tehdä oleskelutiloja?

Jos se vain on mahdollista, toteutamme jonkun oleskelutilan, mutta en osaa sanoa, onko se mahdollista, ennen kuin tilajärjestelyn yksityiskohdat selvitetään. Pitää vain löytyä sopiva paikka, johon oleskelutila laitetaan, tietysti yhteistyössä opiskelijoiden kanssa.Samuli HuttunenMikä sinua rassaa yliopiston käytävillä kulkiessasi?

Vinkkaa aviisi@uta.fi - otamme selvää!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto