Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Halvalla pois

>Maailmalle hinkuvilla tamperelaisilla on helppoa. Jos on tarkkana, Pirkkalasta saattaa livahtaa Eurooppaan jopa naurettavan halvalla.

1 . Halvimmat lähdöt ovat poikkeuksetta keskellä viikkoa ja kovimpien lomasesonkien ulkopuolella. Nokkelasti matkansa ajoittavalle opiskelijalle avautuu loistavia mahdollisuuksia päästä Eurooppaan puoli-ilmaiseksi silloin, kun työläismassat eivät ole vapaalla.2. Tärkeitä Ryanairin lentojen solmukohtia ovat esimerkiksi Lontoo, Frankfurt, Milano ja Rooma. Niihin välilaskun tekemällä pääsee Tampereeltakin liki kaikkiin Euroopan kolkkiin.

Kannattaa huomata, että Ryanair myy lennot yksi kerrallaan, eikä takaa vaihtoyhteyden onnistumista. Vaihtoa suunnittelevan kannattaa siis varata reilusti aikaa välilaskua varten. Ryanairin lentokoneet eivät odota eikä matkatavaroita siirretä automaattisesti.3. Lennolle saa ottaa mukaan vain yhden käsimatkatavaran. Ruumaan laitettavat laukut maksavat erikseen. Siispä nokkela matkailija kuljettaa painavimmat vaatteet koneeseen päälle puettuina. Raskas kerrospukeutuminen saattaa hikoiluttaa, mutta on sentään ilmaista!4. Vähävaraisen matkailijan kannattaa kuljettaa jotakin purtavaa mukaan koneeseen, sillä kärrystä myytävä ape on kallista. Vettä saa halvemmalla lentokentältä kuin koneesta.

Matkakustannuksia ynnäillessä on hyvä huomata myös se, että joissakin kohteissa Ryanair lentää kymmenien kilometrien päähän keskustasta olevalle kentälle. Siirtyminen sieltä kohteeseen maksaa erikseen.5. Tampereen lisäksi Ryanair lentää Suomessa nyt myös Turusta ja Lappeenrannasta. Turusta pääsee Barcelonaan, Brysseliin, Lontooseen ja Malagaan. Lappeenrannasta on lentoja tällä hetkellä Dysseldorfiin ja Milanoon.6. Lentoja ostaessa kannattaa ostaa vain se, mitä ihan oikeasti tarvitsee. Priority Boardingista, matkavakuutuksesta tai istumapaikoista on turha maksaa. Ryanair koettaa nyhtää halvan lennon ostajalta jokaisen ylimääräisen sentin muuta kautta.7. Etenkin takaisin Suomeen palatessa lentokentälle kannattaa mennä hyvissä ajoin. Kenttähenkilökuntaa on vähän ja joustavuutta vielä vähemmän, joten check in -tiskeille on usein pitkät, tuskaisen hitaasti matelevat jonot.

Mutta loppujen lopuksi Ryanairilla matkustaminen on helppoa. Koneet ovat lähes aina perillä etuajassa.Seppo Honkanen, teksti & grafiikka

Kätketyt maksut!- Ryanairin koneeseen saa viedä ilmaiseksi vain yhden käsimatkatavaran. Sen enimmäismitat ovat 55cm x 40cm x 20cm ja sallittu enimmäispaino on 10 kg. Ryanair ei jousta - kaikesta ylimääräisestä menee lisämaksu.- Mahdolliset ruumaan laitettavat laukut maksavat erikseen. Enintään 15 kiloa painavan kapsäkin kuljettaminen ruumassa maksaa nyt 25 euroa(!) per suunta.- Myös maksaminen maksaa erikseen, noin 6e/suunta per henkilö. Ryanairin varausjärjestelmä koettaa yllyttää ostamaan kaikenlaisia lisäpalveluja. Niistä kannattaa sitkeästi kieltäytyä, ellei aitoa tarvetta ole.- Check in kannattaa ehdottomasti tehdä jo kotona. Se on mahdollista 15 päivää - 4 tuntia ennen lähtöä. Jos lippujen tulostaminen unohtuu, joutuu lentokentän tiskillä maksamaan itsensä kipeäksi.

Muita ehdotuksia- Lainaa auto. Lähde kavereiden kanssa Via Balticaa pitkin Itä-Eurooppaan. Ajaminen Baltiassa on nykyään kuin Suomessa köröttelisi.- Pietariin pääsee ilman viisumia edullisesti max. 72 tunnin risteilylle St. Peters -linen aluksella.- Polkupyöräily on hauskaa, ei maksa eikä saastuta. Yöpyminen teltassa leirintäalueilla on halpaa.| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto