Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perinteet kunniaan!


Vappua vietettiin jälleen Koskenrannassa juoden skumppaa ja katsellen koskeen teepussiliikkeitä tekevää koria, jossa fukseista tehtiin teekkareita. Tampereen eteläisen yliopiston edustajat ennättivät myös lakittamaan Suomen neito -patsaan Hämeensillalla, kuten on tehty jo vuosikaudet. Molempia tapahtumia seuraa tuhansia silmäpareja.

Vapun alla pohdimme hallituksen kanssa, miksei Tamylla ole tällaisia perinteitä. Päätimme siis kokeilla tänä vuonna jotain uutta. Teekkarikasteen keräämiä yleisömassoja ei tavoiteta vuoden eikä kahden aikana, mutta eivät perinteet myöskään synny, ellei kukaan niitä aloita.

Lopputulemana reilu parikymmenpäinen joukko tamylaisia kokoontui vappuaattona Hämeenpuistoon kukittamaan Minna Canthin patsaan ja kuuntelemaan hallituksen puheenjohtajan vappupuhetta. Tämä katsottiin Tamylle sopivaksi perinteeksi, sillä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat ylioppilaskuntamme tärkeimpiä arvoja. Tästä osallistujat siirtyivät jatkamaan vapun viettoa Tamyn vappupiknikille, joka on jo hieman pidemmän iän saavuttanut perinne.

Vappuperinteen lisäksi kuluvan vuoden aikana ylioppilaskunnallemme laaditaan merkkiohjesääntö, jonka myötä määritellään tarkemmin ansioituneiden toimijoiden palkitsemiseen sekä ylioppilaskunnan edustamiseen liittyvät käytännöt. Näyttävillä tempauksilla ja yhteisön tunnuksilla saadaan herätettyä huomiota yliopistoyhteisön ulkopuolella, mutta tärkeintä tällaisissa perinteissä on oman yhteisön yhteenkuuluvuuden tunteen kasvattaminen. Perinteet kunniaan!


Ville Heinonen


Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. JR (26.05.13, kello 14:03)

    Selaillessani Tampereen patsasluetteloa bongasin jännän yksityiskohdan. Olavi Virran muistomerkin kohdalla kerrotaan, että Tamy on lakittanut kyseistä patsasta vappuaattona. Mihin on jäänyt tämä perinne?

    www.tampere.fi/ekstrat/ta...
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto