Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Runofestivaali palaa takaisin Annikille

Annikin runofestivaali palaa takaisin yli satavuotiaaseen Annikin puutalokortteliin. (Kuva: Jussi Vierimaa)
Annikin runofestivaali palaa takaisin yli satavuotiaaseen Annikin puutalokortteliin. (Kuva: Jussi Vierimaa)


Kymmenen vuotta täyttävä Annikin runofestivaali palaa lauantaina 8. kesäkuuta takaisin alkuperäiseen tapahtumapaikkaansa yli satavuotiaaseen Annikin puutalokortteliin. Vuosina 2011 ja 2012 festivaali järjestettiin Väinö Linnan aukiolla Annikin puutalokorttelin remontin vuoksi.

Tapahtuma on laajentunut musiikin ja kuvataiteen suuntaan. Annikin Runofestivaalin ympärille on kasvanut oma off-ohjelmisto Annikki OFF 5.-7. kesäkuuta.

Tapahtumassa esiintyy yhdysvaltalainen Anne Waldman, jota on kutsuttu nuorimmaksi beat-runoilijaksi. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Shuri Kido on yksi Japanin johtavista nykyrunoilijoista. Hollantilainen Habiba on laulaja-lauluntekijä ja harppuvirtuoosi.

Lukemattomien klassikkolaulujen säveltäjä Kaj Chydenius esiintyy yhdessä laulaja Taru Nymanin kanssa. Nuori pohjoissaamelainen runoilija ja laulaja-lauluntekijä Niillas Holmberg esiintyy sellisti Roope Mäenpään kanssa.

Rosa Liksomin videoteoksista ja valokuvista koostuva Finlandia-trilogia saa ensiesityksensä festivaaleilla. Pitkän elämäntyön suomalaisen runouden eturivissä tehnyt Kai Nieminen esiintyy kitaristi Kai Niemisen kanssa.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Eira Stenberg, Archie Ahola, Anni Sinnemäki, Martin Enckell, Veera Antsalo ja Hannibal & Black Motor. Runoesitysten välillä voi pitää proosatauon. Proosataukojen esiintyjät ovat Hassan Blasim, Jarno Mällinen, Aki Ollikainen ja Johanna Sinisalo.

Lapsille on ohjelmaa Runopesulassa, jossa muun muassa kalastellaan runoja.Samuli HuttunenAnnikin runofestivaali 8.6.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto