Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Silmänkääntäjä vaakalaudalla

Tampereen toisen ylioppilasteatterin Silmänkääntäjän tulevaisuus näyttää huonolta, jos se ei saa rahoitusta

Silmänkääntäjän puheenjohtaja Anne Karema on huolissaan teatteriperinteen jatkumisesta, jos Silmänkääntäjä ei saa tukea toiminnalleen.
Silmänkääntäjän puheenjohtaja Anne Karema on huolissaan teatteriperinteen jatkumisesta, jos Silmänkääntäjä ei saa tukea toiminnalleen.



Teatterin ja draaman
tutkimuksen opiskelijoiden Silmänkääntäjä-teatterin tulevaisuus näyttää huonolta, jos se ei saa toiminnalleen rahoitusta. Silmänkääntäjät on sekä ainejärjestö että Tampereen toinen ylioppilasteatteri.

Silmänkääntäjälle ei tänä vuonna myönnetty enää projektiavustusta. Tamy muutti vuoden alusta projektiavustuksen saamisen ehtoja. Tukea ei myönnetä Silmänkääntäjän teatterin toimintaan, jonka on katsottu olevan kokovuotista. Myös yhdistyksen toiminta-avustus laski, vaikka Silmänkääntäjässä sen luultiin nousevan.

Silmänkääntäjän puheenjohtaja Anne Karema sanoo, että teatteria tehdään nimenomaan produktioina eli projekteina. Jokaista esitystä varten perustetaan uusi työryhmä. Tilavuokra on Silmänkääntäjän esitysten suurin kustannus, sillä teatterilla ei ole omia tiloja. Opiskelijat ovat perinteisesti tehneet teatteriesityksiä soveltaakseen oppimaansa.

"Jos rahat eivät riitä tiloihin, emme voi myöskään tehdä esityksiä. Miksi opintomatkoja tuetaan, mutta teatteria ei?"

Tamyn järjestövastaava Lauri Koponen kertoo, että projektiavustuksen kriteerien muututtua toiminta-avustuksen kokonaissumma nousikin tänä vuonna, kuten Silmänkääntäjässä toivottiin.

"Tamyyn liittyi kuitenkin yllättäen kolme keskivertoa suurempaa yhdistystä, jotka vaikuttivat kokonaispotin jakamiseen. Nyt muut saivatkin suunniteltua vähemmän. Ensi vuonna hallitus tekee edustajistolle uuden esityksen toiminta-avustuksen kokonaissummasta", Koponen sanoo.

Hän korostaa toiminta-avustushakemuksen huolellista laatimista, sillä tukea myönnetään pelkästään hakemuksien perusteella. Tänä vuonna yhdistykset ovat saaneet esimerkiksi tapahtumien järjestämisestä pisteitä, joiden mukaan tukea annetaan.

"Kohtelemme kaikkia yhdistyksiä samalla tavalla, ja tietyn avustussumman saamiseksi on täytettävä tietyt kriteerit."

Anne Karema on huolissaan teatteriperinteen jatkumisesta, jos Silmänkääntäjä ei saa tukea toiminnalleen. Myös uusia jäseniä kaivattaisiin. Moni ei tiedä, että Silmänkääntäjään voivat liittyä kaikki teatterista kiinnostuneet.

"Tapahtumien järjestäminen ei ole meille ominta toimintaa vaan teatterin tekeminen. Olemme harrastajateatteri, mutta haluamme tehdä esityksiä soveltaaksemme tutkimaamme alaa. Nyt tuntuu siltä, että Tamy ei halua tukea teatteria", Karema sanoo.



Minna Ohtamaa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto