Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Jos mainoskatko ei ikinä loppuisikaan

To the wonderin kuvavirta toimii parhaiten valkokankaalta

Olga Kurylenkon ja Ben Affleckin rakkaus joutuu koetukselle, kun Pariisi vaihtuu Oklahomaan.
Olga Kurylenkon ja Ben Affleckin rakkaus joutuu koetukselle, kun Pariisi vaihtuu Oklahomaan.To thei Wonder (2012)
Draama, romantiikka
Ohjaaja: Terrence Malick
Kesto: 1h 53 min

Mikäli hiukan
lapsellinen proosaruno ja taidepostikortti lisääntyisivät keskenään, lopputulos saattaisi hyvin näyttää To the wonder -elokuvalta. Siis jos lapsesta kasvaisi vanhempiaan parempi yksilö. Kourallisesta moneen kertaan käytettyjä raaka-aineita, kuten uskossaan horjuvasta papista, rakoilevasta ihmissuhteesta ja kulttuurieroista, Terrance Malick pystyy taikomaan tuoreen kokonaisuuden.

Amerikkalainen Neil (Ben Affleck) ja eurooppalainen Marina (Olga Kurylenko) rakastuvat Pariisissa. Rakkaus kukoistaa ihmeellisessä Normandiassa, mutta kun ympäristöksi vaihtuu Oklahoman keinotekoinen asuinalue, jokin suhteessa muuttuu. Samaan aikaan seurataan papin (Javier Bardem) jumalaa kohtaan tunteman rakkauden hiipumista.

Pääpaino on henkilöiden sijaan kuvissa. Kuvaaja Emmanuel Lubezkin viipyilevät kuvat ja voice-overilla kuultavat yhden sanan lauseet ovat mainoksista niin tuttuja, että hiekkarannalla kirmaavien ihmisten jälkeen katsoja odottaa ruutuun pamahtavan hajuveden tai matkatoimiston nimen.

Kuvamaailmaan totuttuaan ymmärtää, miten Malick rakentaa kerrontaa toiston kautta. Mainosmaisen täydelliset kuvat muuttuvat kertaamisen kautta vähitellen ahdistaviksi. Kun alkumetreillä toivoo samanlaisen onnen kohtaavan itseä, puolivälissä ojentaisi käsiaseen pariskunnan toiselle osapuolelle.

Häiritsevintä on katsoa entistä balleriinaa esittävän Kurylenkon jatkuvaa lapsenomaista tanssimista. Miltä näyttäisi, jos Marissan lajina olisi ratsastus tai jääkiekko? Malick on mieltynyt keijumaisiin naisiin. Sen tähden toinenkin naistähti Rachel McAdams nähdään viljapellolla raatamassa helmikorvakoruissa. Olemuksen lisäksi naisia yhdistää usko avioliittoon, joka taikajuoman tavoin saattaisi pelastaa heidät elämältä.*** 1/2
Sanna-Kaisa Lähdeaho

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto