Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Joka kuudennen tamperelaisen sivusto

Opiskelijan Tampere ohjaa opiskelijat etujen ja asuntojen perään.

Opiskelijan Tampere on internetportaali ja sitä ylläpitävä yhdistys, joka tarjoaa tietoa nimensä mukaisesti opiskelijoille.

Sivustolta löytyy satoja asunto-ilmoituksia ja opiskelijaetuja, osto- ja myyntipalsta ja muuta opiskelijalle tarpeellista.

"Lisäksi sivuille on tulossa Tunne Tampere -osio, johon tuotetaan kaupungin puolesta sisältöä parhaillaan", Opiskelijan Tampereen asunto- ja tiedotussihteeri Maiju Turunen kertoo.

Tunne Tampere -sivuilta voi lukea esimerkiksi toimeentulosta, kuntademokratiasta ja ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista.



Turusen mukaan Opiskelijan Tampereen tarjoamista palveluista tärkeimmät ja samalla myös suosituimmat ovat opiskelijaedut ja asuntojen välityspalvelu.

Sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vuokralle tarjottavasta asunnosta. Myös asunnon etsijöiden ilmoituksille on oma osionsa.

"Olemme aloittamassa isompaa mainoskampanjaa, jonka avulla pyrimme saamaan sivustoa paremmin vuokranantajien tietoisuuteen ja siten myös enemmän ilmoittajia sivustolle", Turunen sanoo.

Ilmoittaminen Opiskelijan Tampereessa on täysin ilmaista. Sivustolla on tarjolla koko ajan eri kokoisia asuntoja ja myös huoneita soluista ja kimppakämpistä.

Asuntoasioissa voi olla myös suoraan yhteydessä Opiskelijan Tampereen palvelupuhelimeen. Apua tarjotaan kaikissa asumiseen liittyvissä käytännön asioissa.

"Kysymyksiä tulee laidasta laitaan. Ulkomaalaisille opiskelijoille käännämme vuokrasopimuksia, vuokranantajia voimme auttaa ilmoituslomakkeen täyttämisessä ja tutkinto-opiskelijoita esimerkiksi kämpän alivuokraamisessa kesäksi."



Kesän ja alkusyksyn aikana Opiskelijan Tamperetta työllistää eniten uusien opiskelijoiden ja vaihtarien saapuminen. Yhdistys huolehtii elokuun ajan hätämajoituksesta ja välittää asuntoja sekä vaihtareille että muille kansainvälisille opiskelijoille.

Hätämajoitus järjestetään yliopiston pääkampuksen lähellä sijaitsevassa Dream Hostelissa tavallista halvempana hostelliasumisena. Tarkoitus on majoittaa opiskelijoita vain muutamaksi yöksi, jos esimerkiksi orientoivat opinnot alkavat ennen vuokrasopimusta.

Turusen mukaan hätämajoituksen tarve etenee aalloittain. Maksimissaan sänkypaikkoja on varattu 32. Opiskelijan Tampereella on varauduttu myös Dream Hostelin täyttymiseen.



Opiskelijan Tampere on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii TTYY:n, Tamkon ja Tamyn yhteistyöelimenä.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tulee Tampereen Kauppakamarista, jonka kanssa tehdään yhteistyötä opiskelijaeduissa ja opiskelijoiden työllistymiseen liittyvissä asioissa.

Kävijöitä Opiskelijan Tampereen sivustolla on kuukausittain noin 15 000, mutta määrän odotetaan kasvavan. Ylivoimaisesti käytetyin palveluista on opiskelijaetuhaku. Etuja voi hakea kategorioittain tai vaihtoehtoisesti kartalta. Etuja voi hakea myös niin sanotusti lennosta, koska sivustosta on olemassa kevyempi mobiiliversio.

"Meille voi vinkata myös olemassa olevista mutta sivustolta puuttuvista opiskelijaeduista tai vaikka ehdottaa paikkoja, joihin toivoisi opiskelijaetua, jolloin voimme käydä neuvottelemassa asiasta", Turunen kertoo.

Opiskelijan Tampereeseen voi olla yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät internetsivuilta osoitteesta opiskelijantampere.fi.



Laura Myllykoski

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto