Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vuoden kestävä rakennusurakka

Päärakennuksen länsipuoli syyslukukauden alussa. Kuva: Ilkka Pernu
Päärakennuksen länsipuoli syyslukukauden alussa. Kuva: Ilkka Pernu

Rakennustyömaaksi myllätty kampusalue on osin suljettu opiskelijoilta. Juhannuksen jälkeen alkaneet yliopiston päärakennuksen peruskorjaus- ja laajennustyöt jatkuvat koko lukuvuoden. A- ja D-siiven välinen piha-alue on tällä hetkellä kaivettuna auki. Maan alle rakennetaan uusia opetustiloja ja yhteys Pinni A -rakennukseen, yliopiston rakennusarkkitehti Taina Vimpari kertoo.

Yliopisto tarvitsee lisätilaa muun muassa uuden logopedia-oppiaineen tarpeisiin. Laajennuksen myötä myös tiedotusopin laitoksen harjoitustoimitus saa uusia tiloja.

Päätalon länsipuolelle rakennettaan uusi sisäänkäynti. Uudistuksilla pyritään helpottamaan kulkua yliopiston rakennusten sisällä ja välillä.

Remontti rajoittaa kulkemista

Käynnissä oleva remontti aiheuttaa muutoksia yliopiston tavanomaisiin kulkureitteihin. Päätalon ruokala ja muut samassa rakennuksen osassa sijaitsevat opetus- ja harjoitustilat eivät ole käytössä. Päätalon sisääntuloaulasta sisäpihalle ja A-siiven viertä Pinneihin johtava reitti on suljettu. Kyseiset osat ovat työmaa-aluetta, jolla vain rakentajat saavat liikkua.

Vimparin mukaan työmiehille on ilmoitettu tentit ja muut tärkeät ajat, jolloin meteliä vältetään. Äänekkäin paalutustyö on tehty ennen lukukauden alkua, mutta remontin aiheuttama melu saattaa silti häiritä opiskelua.

Muun remontin yhteydessä myös yliopiston päärakennuksen Juvenes-ravintolaa kunnostetaan. Valmistumisaikataulusta ollaan noin kolme viikkoa myöhässä. Alun perin ravintolan oli tarkoitus olla käyttövalmiina lokakuun alussa, mutta viivästysten tähden se avaa ovensa vasta marraskuussa.

Päätalon ravintolan ollessa suljettuna muut kampusalueen ruokailupaikat toimivat tehostetusti.

Poikkeuksellisesti myös alakuppilaan on rakennettu linjasto, josta saa tavanomaista suppeamman lounasvalikoiman. Juveneksen ravintolatoimenjohtaja Irja Mäkinen huomauttaa, että hygieniatason tarkkailu edellyttää tiukkaa omavalvontaa. Alakuppilassa voidaan ensisijaisesti tarjoilla vain laatikkoruokia.

Jahka nälkäiset opiskelijat ja yliopistoväki voivat palata päätalon ravintolaan, on siellä Mäkisen mukaan luvassa uudistuksia.

"Itsepalvelulinjastot tulevat muuttumaan siten, että salaatit ja energialisäkkeet tulevat samaan linjaan. Asiakas saa lämpimän ruoan viimeisenä ennen kassaa. Siten ruoka pysyy lämpimämpänä."

Poikkeusolot vaativat joustavuutta ja kärsivällisyyttä itse kultakin.

"Täytyy vain toivoa, että asiakkaiden nälkä jakautuisi pitkin päivää. Suurimmat jonot tulevat olemaan klo 11-13 välillä", Mäkinen toteaa.

Ilkka Pernu
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto