Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampereella isojen yliopistojen tiukin karsinta pääsykokeissa

Psykologiaa pääsi opiskelemaan viisi prosenttia hakijoista

Tampereen yliopiston hakuseula oli monen alan yliopistoista maan tiukin. Ensisijaisista hakijoista vain joka seitsemäs sai opiskelupaikan. Tampereelle haki tänä vuonna yhteensä 11 483 toiveikasta.

Esimerkiksi Helsingin yliopistossa useampi kuin joka viides hakija sai paikan. Tampereen teknilliseen yliopistoon hyväksyttiin kaksi kolmesta ensisijaisesta hakijasta.

Vain taidealojen korkeakouluissa karsinta oli tiukempaa kuin Tampereella.

Teatterikorkeaan pääsi kolme prosenttia, kuvataideakatemiaan viisi prosenttia ja taideteolliseen kuusi prosenttia kaikista hakeneista.

Naisten osuus Tampereelle hyväksytyistä oli 68 prosenttia. Luku on pysynyt kutakuinkin ennallaan viime vuodet.

Tampereen pääaineista psykologiassa, tiedotusopissa ja sen kuvajournalismin linjassa, englannin käännöstieteessä, suomen kirjallisuudessa, yleisessä kirjallisuustieteessä ja kansainvälisessä politiikassa alle kymmenen prosenttia pääsykokeeseen osallistuneista hyväksyttiin.

Kauppa- ja hallintotieteiden tiedekunnan pääaineista suosittuja olivat erityisesti markkinointi ja yrityksen hallinto. Kauppatieteiden uuden yhteisvalintajärjestelmän takia lukuja ei voi suoraan verrata muihin tiedekuntiin.

Opiskelupaikan sai helposti slaavilaisesta filologiasta, aluetieteestä sekä finanssihallinnosta ja julkisyhteisöjen laskentatoimesta. Useampi kuin joka toinen kokeeseen osallistunut pääsi sisään. Seula oli löyhä myös matematiikassa ja tilastotieteessä.

Sosiaalipolitiikka
kiinnosti tänä vuonna

Tampereella hakijoiden määrä putosi lähes kymmenyksellä viime vuodesta, jos verrataan vain niitä paikkoja, joihin on voinut hakea molempina vuosina. Yhteensä hakijoita oli hieman viimevuotista enemmän.

Hakijakadosta kärsivät teatterin ja draaman tutkimus, hoitotyön opettamisen koulutusohjelma, informaatiotutkimus, etnomusikologia, Porissa opiskeltavat yhteiskuntatieteelliset pääaineet ja tiedotusoppi. Toisaalta tiedotusopin kuvajournalismin linja kasvatti suosiotaan.

Viimevuotista runsaammin tulijoita oli erityisesti sosiaalipolitiikkaan, jota pyrki opiskelemaan peräti 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Filosofiaan yrittäjiä oli puolet enemmän kuin viime vuonna.

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto