Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Asuntotilanne koheni viime vuodesta

Kaikki kodittomat vaihtarit eivät silti mahtuneet hätämajoitukseen

"Ei paniikkia", kuvailee Tampereen opiskelija-asuntosäätiön markkinointisihteeri Tuula Kahiluoto opiskelijoiden syksyn asuntotilannetta.

Kahiluodon mukaan opiskelija-asuntotilanne Tampereella on hieman parempi kuin viime syksynä. Ulkomaalaisten opiskelijoiden osalta tilanne ei ole yhtä valoisa.

Toasin järjestämään hätämajoitukseen Kalevassa turvautui elokuussa noin 40 opiskelijaa, joista suurin osa oli vaihto-opiskelijoita. Jotkut voivat joutua viettämään Vanhalla Domuksella koko syyskuun.

Hätämajoitukseen oli tänä syksynä tavallista enemmän tulijoita, ja elokuun viimeisinä päivänä kaikki kattoa pään päälleen kaivanneet eivät mahtuneet edes tilapäiseen majoitukseen.

"Vaihtareita on tullut enemmän kuin viime syksynä", asuntotoimiston esimies Pia Ylimäki selittää.

Ylimäen mukaan ruuhka ei ollut yhtä paha viime syksynä, koska remonttia odottaneeseen Wäinölän taloon voitiin majoittaa vaihto-opiskelijoita tilapäisesti. Nyt vajaat 30 vaihtaria on ilman asuntoa lokakuun alkuun saakka.

Yksiön keskihinta
yli kympin neliö

Yksityisillä vuokramarkkinoilla asuntotilanne on kutakuinkin viimevuotisen kaltainen.

Ylioppilaskunnan palkkaama asunnonvälittäjä Ulla Vartiala kertoo, että yksiöitä ja kaksioita on ollut opiskelijoille hyvin tarjolla, mutta kolmioista ja soluhuoneista on ollut pulaa.

"On ollut hyvä huomata, että usein pyydetään vain yhden kuukauden vuokratakuuta", Vartiala sanoo.

"Yleinen suuntaus on, että vuokran hinnassa tullaan vastaan."

Yrittäjä Marita Polvi-Lohikoski Opiskelijoiden vuokravälityksestä Tampereelta kertoo, että opiskelijan toiveasunto on alle 400 euron yksiö keskustasta. Tällaisia asuntoja on, muttei kaikille.

"Jos on myöhään liikkeellä, totta kai tuntuu, että asunnot ovat älyttömän kalliita, mutta se ei ole koko totuus. Halvemmat asunnot menevät nopeasti", Polvi-Lohikoski sanoo.

Tilastokeskuksen mukaan tamperelaisyksiön vuokran neliöhinta oli viime vuonna keskimäärin 10,40 euroa, kun sitä edeltävänä vuonna hinta oli 11,20 euroa.

Polvi-Lohikoski kertoo, että asuntoa etsivän tilanne on parempi nyt kuin neljä tai viisi vuotta sitten.

"Jos asunto on ylihintainen, se ei kiinnosta nuoria. Neljä viisi vuotta sitten asunnosta sai pyytää melkein mitä vain, ja se meni silti."

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto