Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Niagaran syksyssä seikkailee se hauskempi marxilainen

"Jos tämä on laulutunti, minä olen apina!"

"Tämä on laulutunti, äläkä sotke perhettäsi tähän!"

Grouchon ja muiden Marx-veljesten naljailun tehon voi tarkistaa syksyllä elokuvateatteri Niagarassa.

Hollywoodin klassikoiden lisäksi teatterissa voi tutustua erikoisiin rainoihin, sillä Kehräsaaren valkokankaalla nähdään tänä syksynä poikkeuksellisen monipuolinen kattaus elokuvaa eri puolilta maailmaa.

"Nyt on hyvin kiireinen syksy", teatterinhoitaja Juha Elomäki kertoo.

Yhteistyö eri maiden suurlähetystöjen sekä ystävyys- ja kulttuuriseurojen kanssa tuo Niagaraan elokuvia muun muassa Kiinasta, Puolasta, Espanjasta, Virosta ja Saksasta.

Ennen näkemätöntä
Kiinasta

Syksyn erikoisimmassa sarjassa esitetään neljä kiinalaista elokuvaa, joita ei tiettävästi ole Suomessa aiemmin nähty. Lipun ostaminen on hyppy tuntemattomaan, sillä edes Elomäki ei tiedä mitä elokuvilta voi odottaa.

"Ei niistä oikeastaan tiedä kukaan. Leffat on täällä, mutta niitä ei ole ehditty vielä katsoa", hän sanoo.

Tämä lehden ilmestyessä kiinalaissarjasta on esittämättä vielä kaksi elokuvaa. Espanjan minifestivaali, Puola-viikko ja Yhdistynyt Saksa -teema ovat vuorossa lokakuussa.

Kaikkien sarjojen teemoja ei ole sidottu maan rajojen sisäpuolelle. Autottomana päivänä 22. syyskuuta Pirkanmaan elokuvakeskus esittää yhdessä ylioppilaskunnan kanssa neljä päivän teemaan liittyvää elokuvaa.

Elokuvakeskuksen Sleaze-sarja täyttänee campin tunnusmerkistön, ja toiseen Pek-sarjaan on kerätty 1980-luvun kauhuelokuvia. Campia nähdään lokakuussa, kauhua marraskuussa.

Luvatonta rakkautta
elokuva-arkistossa

Uutta Niagarassa on lauantai-iltapäivien nuorten elokuvakerho Charlie. Elokuvat on valittu nuoreen makuun, mutta esimerkiksi Hayao Miyazakin fantasia-animaatio Henkien kätkemä (2001) ei ole pelkkä lastenelokuva.

Teatterin perinteitä edustaa maanantai-iltaisin valkokankaalla näytettävä elokuva-arkiston sarja. Arkiston syksyn aloittaa 26. syyskuuta Stanley Kubrickin luvattoman rakkauden kertomus Lolita (1962), ja viimeisenä vuoron saa joulukuun puolessavälissä Brian De Palman Scarface (1983).

Väliin mahtuu muun muassa François TruffautÂ’n scifielokuva Fahrenheit 451 (1966), Tim Burtonin lempeä taiteilijakuvaus Ed Wood (1994) - ja Marx-veljesten klassikko Hevosen sulat (1932).

Tiedot näytöksistä verkossa osoitteessa www.elokuvakeskus.com/niagara.

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto