Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Päin hanuria

En ole koskaan seurannut mitään tosi-tv-sarjaa. Tämä yleissivistyksen aukko päässäni avaan television, kun ensimmäinen Big Brother -osa singahtaa ruutuun.

Miksiköhän muuten maailman suosituin tosi-tv-ohjelma tuli Suomeen vasta nyt? Kaikki ainakin on tarkkaan mietitty muitten maiden kokemusten perusteella. Nyt pitäisi tulla hyvää kamaa, kun kohuja osataan synnyttää.

Nykymedian tutkimisen tai yleissivistyksen kerryttämisen sijasta suurin syy Big Brotherin katsomiselleni on - okei, okei - tirkistelynhimo. Kun kameroita on kaikkialla, kilpailijat todella ovat julkisuuden armoilla. Ruha-ha-haaa!!

Ensimmäisen päivän anti heittää kylmää vettä niskaan. Osallistujahaastattelut ovat liian pitkiä ja tylsiä sekä kilpailijoiden saapuminen the talolle on käsittämätöntä hypetystä. Eivät he vielä ole julkkiksia!

Suurin epäkohta valkenee pian. Ohjelman kohderyhmäksi on määritetty paljon rahaa kuluttavat nuoret niin selvästi, että vanhempi väki suorastaan hätistellään pois. Talon kupeeseen pystytetyllä lavalla komeettabändit käyvät soittamassa trendikästä musiikkia (miten konserttimeininki edes liittyy ohjelmaideaan?) eikä yksikään kilpailija ole yli nelikymppinen.

Ikähaarukalla halutaan tietenkin varmistaa, että talossa syntyy parisuhteita maustamisineen ja riitoineen, mutta keskustelusta moinen homogeenisyys vie kaiken mielenkiinnon.

Minä haluaisin nähdä ja kuulla, kun joku konservatiivinen köriläs alkaa hiillostaa punavuorelaista bilettäjää. Tai kun uskovainen tantta alkaa moraalisaarnata totaalikieltäytyjä-hevarille.

Näistä neljästä tyypistä läsnä on vain Rööperin trendipelle, eikä edustettuna oikeastaan muunlaisia ihmisiä olekaan.

Risoo katsella, kuinka sujuvasti kilpailijat alkavat minglata ventovieraassa jengissä. He ovat heti niin inessä skenessä, että katsoja alkaa potea alemmuuden tunnetta.

Haluan seurata, kun joku urpo takeltelee sanoissaan tai laukaisee illallispöydässä lapsellisen puujalkavitsin! Haluan nauraa epäonnistujille, saatana!

Rauhoitun. Ensimmäinen viikko antaa sentään viitteitä siitä, miksi Big Brother rikkoi Subin katsojaennätyksen (joka on nyt vain 360000): tellussa näkyy viattoman, tuntemattoman tytön lähes paljas takapuoli.

Jes! Tämä on ihana ohjelma! Halleluja! Olen koukussa!

Tuon kirjoitin sarjan alkuhuumassa. Sittemmin olen törmännyt alastonkuviin kaikista kilpailijoista. Enää tirkistely ei tunnu lainkaan hauskalta. Päinvastoin. Kyllä kilpailijoilla sentään jotain yksityisyyttä pitäisi olla - edes suihkussa ja vessassa.

Kilpailusta menee hohto, kun toivon kaikkien pääsevän äkkiä pois.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto