Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Syrjähyppyjä

Imuri, joka ei ime

Kuumeinen, puolitajuton päivä TV-Shopin ääressä. Olen valmis tilaamaan niin kylpyläharjan, kokonaisia aterioita muutamissa sekunneissa valmistavan pikkusekoittimen kuin kaksi kokoa hoikentavan kokovartalosukankin.

Langaton imuri Swivel Sweeper voittaa, koska olen tähän asti siivonnut harjalla ja mopilla. Järkeilen tarvitsevani joka paikkaan mahtuvaa, tehokasta ja kevyttä roskien kerääjää. "Jos tilaat 15 minuutin sisällä, saat kaksi mini Sviwel Sweeperiä". Ostopäätös on syntynyt.

Heti kun avaan langattoman imurin pakkausta, mieleeni hiipii pettymys. Pakkauksessa on mukana varoituslappu "Tärkeää. Automaattinen sammutus". Imuri sammuu automaattisesti suojatakseen liikkuvia osiaan, jos harjat juuttuvat kiinni esimerkiksi hiuksiin. Imuri toimii uudestaan vasta 10 minuutin päästä. Siis hiukset ja maton hapsut tukkivat imurin melko helposti. Ei kovin kätevää eikä nopeaa, koska ainahan lattialta karvoja löytyy.

Eniten minua ihmetyttävät pikku Sweeperit, joilla mainoksessa sai kätevästi auton penkit pölyttömiksi. Minit osoittautuvat virrattomiksi harjakuvuiksi. Ne eivät ole siis imureita ollenkaan. Minit eivät yksinkertaisesti toimi mitenkään roskien tai pölyn keräämisessä.

Langattoman imurin käyttäminen on kieltämättä kevyempää kuin tavallisen imurin takanaan raahaaminen. Imuteho ei vaikuta yhtä kovalta kuin tavallisessa imurissa, joten isot roskat eivät nouse lattiasta.

Lattialla olleet hiukset kiertyvät Sweeperin harjojen ympärille hidastamaan niiden pyörimistä. Hiuksien pois nykimistä varten imurissa on ompeleen ratkojan näköinen työkalu. En todellakaan ole varautunut nypläämään pölyisen imurin telojen kanssa imuroinnin lomassa.

Minulla menee lopullisesti hermo uuteen imuriini, kun se kierii harjojensa ympärille kuudelle kierrokselle kännykän akun laturin johdon. Vaikka johto sujahtaa hetkessä harjakelojen ympärille, takaisinkeriminen kestää julmetun kauan.

Imurin pieni säiliö pitää tyhjentää käytön jälkeen ja roskat leviävät siinä touhussa helposti lattiallekin. Olen saanut mainoksesta sellaisen kuvan, että Sweeper on imuri, mutta todellisuudessa se on hankalakäyttöinen harja.

Sweeper lähtee ensimmäisen käyttökerran jälkeen palautuksena takaisin. Myöhemmin kuulen, etten ole ainut puolitajuissani tv-shoppailuun sortunut. Moni soittaa kännissä tilaajapuhelimeen. Toivottavasti kehtaavat myöhemmin pyytää rahojaan takaisin.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto