Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yo-talon salat julki

Tampereen yliopiston opiskelijoiden oma etu- ja palvelujärjestö Tamy pitää majaansa Ylioppilastalolla Kauppakatu 10:ssä. Tamyn toimitilat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa.

1. Jaostohuone on aktiivien puuhamaa ja harjoittelijoiden työtila. Siellä voi valmistella tapahtumia, askarrella julisteita tai vaikka maalata banderolleja mielenosoituksia varten. Huoneesta on myös pääsy tiedon valtaväylälle nettiyhteyksien muodossa.


2. Nämä portaat johtavat Yo-talon takapihalle, jossa odottaa Tamyn muuttoauto.


3. Varastosta kv-opiskelija voi noutaa panttia vastaan lainaan astioita ja aterimia. Huoneesta löytyy myös sateenkaaren pää ja kätketty aarre, usko tai älä.


4. Kahvihuone on Tamyn työntekijöiden tauko- ja juttutupa.


5. Home, sweet home. Tämä huone oli käyttökiellossa homemyrkkyjen takia, mutta perusteellisen remontin jälkeen se toimii jälleen esimerkiksi yritysyhteistyötoimihenkilön tyyssijana.


6. Toimittaja Hertta-Mari Kaukonen aloittaa viidennen työvuotensa Aviisissa ja kolmannen vuotensa tässä huoneessa.


7. Tässäkin huoneessa tehdään Aviisia, Tamyn julkaisemaa ylioppilaslehteä. Aviisin päätoimittajana jatkaa kolmatta vuotta Seppo Honkanen. Lehden kolmas toimittaja on Tamyn sivari, jona toimii elokuun lopusta lähtien Ville Ilkkala. Toimitus ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä. Jos osaat kirjoittaa ja sinulla on hyvä juttuidea, kannattaa soittaa tai laittaa sähköpostia päätoimittajalle. Osoite on seppo.honkanen@uta.fi. Kaupungilla puhutaan, että Aviisin juttupalkkioita kelpaa verrata vaikka Aamulehden palkkioihin.


8. Täällä pitää päämajaansa alakerran baarin, perinteikkään Yo-talon, toimitusjohtaja Timo Isomäki. Tamy omistaa ravintola Yo-talosta 15 prosenttia.


9. Tamyn työntekijöiden esimies ja Ylioppilastalon isännöitsijä on pääsihteeri Kati Rajala. Pääsihteeri valmistelee ja esittelee asioita Tamyn edustajistolle ja hallitukselle, toimii niiden sihteerinä ja toteuttaa niiden päätöksiä. Pääsihteeri vastaa myös ylioppilaskunnan talous- ja henkilöstöhallinnosta. Lisäksi hän toimii muun muassa lukuisissa edunvalvonta- ja edustustehtävissä ja pitää yhteyksiä ylioppilaskunnan yhteistyökumppaneihin.


10. Nurkkahuoneessa valtaa pitää Tamyn hallituksen puheenjohtajisto, jonka edustajisto valitsee vuodeksi kerrallaan. Tänä vuonna puheenjohtaja on Aleksi Rantala ja varapuheenjohtajana Timo Perälä. Hallituksen puheenjohtajuus on ylioppilaskunnan tärkein asema, mikä tarkoittaa kokopäivätyötä.


11. Tamyn kokoushuoneessa kokoontuu muun muassa Tamyn hallitus, mutta sitä voivat varata ilmaiseksi kokoustilaksi myös ainejärjestöt ja muut ylioppilaskunnan alaiset kerhot ja yhdistykset.


12. Kansainvälisten asiain sihteeri Katri Suhonen vastaa lähes kaikista ulkomaisia opiskelijoita ja Tamyn kehitysyhteistyötä koskevista asioista. Hän neuvoo ja tiedottaa kv-opiskelijoita ja vastaa näiden edunvalvonnasta. Vastaavasti hän osallistuu kv-tuutoroinnin organisointiin ja kv-tuutoreiden koulutukseen. Lisäksi hän vastaa Tamyn englanninkielisistä nettisivuista ja hoitaa kv-opiskelijoiden astiavarastoa.


13. Koulutuspoliittisen sihteerin työnkuva on usein hyvin abstrakti, mutta työn tulokset vaikuttavat kaikkiin opiskelijoihin. Koposihteeri edustaa opiskelijoita yliopiston hallinnossa ja työryhmissä. Hän tuntee yliopiston hallinnon, rahoituksen ja opiskelua koskevat lait, asetukset ja säännöt ja osaa auttaa opiskelijoita opintoihin liittyvissä ongelmissa. Koposihteerin pestiä hoitaa Johanna Roihuvuo.


14. Järjestösihteeri Kirsi Venho toimii Tamyn linkkinä ainejärjestöihin ja muihin opiskelijayhdistyksiin. Hän järjestää yhdistyksille koulutuksia ja tapaamisia sekä antaa neuvoja yhdistysasioissa lainsäädännöstä taloudenpitoon ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi hän hoitaa tiedotusta, tuutoroinnin järjestämiseen liittyviä töitä, valmistelee yhdistyksille myönnettävien tukien käsittelyä ja päivittää Tamyn verkkosivuja.


15. Sosiaalipoliittinen sihteeri työskentelee opiskelijoiden sosiaalisen aseman ja etuuksien parantamiseksi ja auttaa esimerkiksi asumiseen, terveydenhuoltoon, toimeentuloon ja häirintään liittyvissä asioissa. Soposihteerin huoneessa toimii maanantaisin myös Tamyn lainopillinen neuvonta, joka on opiskelijoille ilmaista. Tamyn soposihteeri sai töitä Helsingistä, joten paikka on avoinna.


16. Tamyn yleistoimistossa jokainen opiskelija joutuu käymään ainakin yhden kerran - opiskelijakorttinsa noutamassa. Yleistoimistonhoitaja Tuire Jalaskoski hoitaa myös Tamyn asunnonvälitystä muuten paitsi syksyisin ja vuokraa Tamyn muuttoautoa. Hän ottaa lisäksi vastaan varauksia Yo-talon kokoushuoneeseen ja Vanhalla Domuksella sijaitsevaan Domus-klubiin. Yleistoimistosta voi myös lähettää fakseja ja lainata porakonetta tai muita työkaluja. Jos et tiedä, kenen puoleen sinun pitäisi kääntyä, kysy Tuirelta.


17. Taloustoimistossa pyöritetään Tamyn taloutta. Kassanhoitaja Karita Mattila (ei se laulaja) hoitaa laskutukset, maksaa palkat ja palkkiot paitsi Tamyn työntekijöille ja luottamushenkilöille, myös alakerran baarin työntekijöille. Hän hoitaa myös vippikassaa, josta Tamyn jäsenet voivat saada nopeasti lyhytaikaista lainaa. Tamyn, Yo-talon ravintolan ja Ylioppilastalosäätiön rahavirroista parhaiten on perillä kirjanpitäjä Lea Kontoniemi.


18. Samassa kokouksessa, jossa edustajisto valitsee Tamyn hallituksen uuden puheenjohtajan, se valitsee myös uuden hallituksen. Se kokoontuu pääosin täällä. Jokaisella hallituksen jäsenellä on omat sektorinsa, joiden asioita hallituslaiset hoitavat yhdessä sihteerien kanssa.Tuomas Suni, kuva
Olli Koikkalainen & Tuomo Tamminen & Seppo Honkanen, Teksti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto