Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Jäsenetusi, ole hyvä

Ylioppilaskunta tarjoaa monta hyödyllistä asiaa

Tervetuloa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) jäseneksi!

Melkein kaikki Tamyn palvelut hoituvat Tamyn yleistoimistosta käsin. Tamy sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 10 ja sen yleistoimisto palvelee toisessa kerroksessa, p. 03-2230 215 ja tamy@uta.fi. Yleistoimisto on auki kesällä 15.8. asti arkisin klo 8-11 ja 12-14. Talvella toimisto on auki klo 9-11 ja 12-16.Tamy


- Tamy = Tampereen yliopiston ylioppilaskunta = Tampereen yliopiston opiskelijat

- Tamyn jäsen = tamylainen = Tampereen yliopiston opiskelija = sinä, kun olet maksanut ilmoittautumisen yhteydessä 93 euron jäsenmaksusi

- Tamyssä työskentelee opiskelijoiden hyväksi edunvalvontasihteereitä, hallitus, Aviisin toimitus, toimistonhoitaja, kassanhoitaja ja kirjanpitäjä

- Tamyn vuosittainen käyttötalous on n. 1,2 miljoonaa euroa. Tamyn toiminta rahoitetaan suurimmaksi osaksi opiskelijoiden jäsenmaksuilla.

Opiskelijakortti

- Tilaamasi kortin voit hakea Tamyn yleistoimistosta. Kortti maksaa viisi euroa ja se pitää maksaa käteisenä. Porissa ja Hämeenlinnassa opiskelevat saavat korttinsa opiskelukaupungistaan.

- Kortilla saatavat opiskelija-alennukset on listattu Tampereen korkeakouluopiskelijoiden yhteisjärjestön Opiskelijan Tampereen nettisivuille www.opiskelijantampere.fi

- Kortilla pääsee käyttämään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja. (Ei koske jatko-opiskelijoita.)

Aviisi

- Oma opiskelijalehtesi jaetaan yliopiston ständeihin ja postitetaan Hämeenlinnaan ja Poriin joka toinen torstai lukukausien aikana.

- Aviisin voi tilata myös kotiin postimaksujen hinnalla eli maksamalla 8,5 euroa

- Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan tai valokuvaamaan Aviisiin, ota yhteyttä päätoimittaja Seppo Honkaseen: seppo.honkanen@uta.fi tai puh. 050- 361285s.

Asunnonvälitys

- Opiskelijan Tampere välittää vapailla markkinoilla olevia asuntoja ilmaiseksi. www.opiskelijantampere.fi

- Asunnonvälityksen projektisihteerin saa 15.10 asti kiinni numerosta 044 3610 220 ja sähköpostiosoitteesta asunnot@opiskelijantampere.fi. Muina aikoina asuntoasioita hoitaa Tamyn yleistoimisto.

- Opiskelijan Tampere järjestää myös hätämajoitusta niille opiskelijoille, joille ei löydy alkusyksystä asuntoa

Muuttoauto

- Pakettiautoa voi vuokrata Tamyn yleistoimistosta.

- Korvaus käytöstä on 50 senttiä kilometriltä 0-100 kilometrin pituisesta ajosta ja 30 senttiä kilometriltä sitä ylittävästä ajosta. Korvaus on aina kuitenkin vähintään 15 euroa. Polttoaine sisältyy hintaan.

- Panttimaksu on 40 euroa, joka peritään autoa noudettaessa käteisenä.

- Muuttoauton varauskalenteri Tamyn nettisivuilla: www.tamy.fi

Kalenteri

- Ilmoittautumisen yhteydessä saa taskukokoisen lukuvuosikalenterin

- Siihen on merkitty opetusperiodit, Aviisin ilmestymispäivät ja paljon hyödyllistä tietoa opiskelusta ja ylioppilaskunnastasi

Lainopillinen neuvonta

- Tamyn sosiaalipoliittisen sihteerin huoneessa toimii maksuton lainopillinen neuvonta joka maanantai lukukausien aikana klo 16.30-17.30. Puh. 044-361 0300.

Pelit

- Tamystä voi lainata maksutta Frisbeetä ja erilaisia lautapelejä, jotka sijaitsevat Tamyssä, järjestösihteerin huoneessa. Lainattavia lautapelejä ovat Trivial Pursuit, Shakki, Othello, Tuttu Juttu, Maailman tähti, Yatzy, Monopoly, Twister, Kimble, Uno, Pass The Pigs (englanniksi), pelikortit, Pictionary (englanniksi), Compatibility, Formula 1, Afrikan tähti, Mah Jong ja Risk (englanniksi).

- Opiskelijajärjestöille lainataan 20 euron panttia ja 2 euron käyttömaksua vastaan ulkopelejä: Kyykkää, Krokettia, Mölkkyä ja Petankia yleistoimistosta.

Tilat

- Tamyn järjestöt voivat varata maksutta Tamyn toimiston kokoushuoneen, Domuksen kerhotilan ja Attilan 6. kerroksen tiloja ottamalla yhteyttä Tamyn yleistoimistoon.

- Domuksen kerhotilaa saa käyttää kokouksiin ja illanviettoihin. Attilan tilat sopivat esiintymisharjoitus-, koulutus- ja kokouskäyttöön.

- Keskustakampuksella Pinni A:ssa sijaitsee Tamyn yleinen ainejärjestötila, jossa kuka tahansa opiskelija voi vapaasti oleilla. Sisään pääsee mikroluokkien tapaan näyttämällä opiskelijakorttia tunnistimelle.

Faksi ja kopiokone

- Tamyn yleistoimistossa voi ottaa vastaan ja lähettää fakseja. Vastaanottaminen on ilmaista, mutta lähettäminen maksaa 50 senttiä Suomeen, euron Pohjoismaihin, 1,20 euroa Eurooppaan ja muualle 1,5 euroa.

- Papereitaan voi tuoda yleistoimistoon kopioitavaksi 10 sentin kopiohintaan.

Vapaa-aika

- Tuutorisi neuvoo sinua, kuinka pääset mukaan oman oppiaineesi ainejärjestön toimintaan. Opiskelijoille on myös harrastuskerhoja niin oluen kuin esimerkiksi puoluepolitiikankin ympärillä: www.uta.fi/jarjestot

- Tamyssä toimii lisäksi harrastustoimintaa ja edunvalvontaa järjestävät liikunta, ympäristö, tasa-arvo-, sopo- ja kopo-, kv- ja kulttuurijaostot, joihin voi liittyä kuka vaan opiskelija. Lisätietoja osoitteesta www.tamy.fi -> Toiminta
-> Jaostot

- Tamy järjestää opiskelijatapahtumia, kuten Tampereeseen tutustuttavaa Kaupunkisuunnistusta ja opiskelijajärjestöjä esittelevää Aatemarkkinoita.

- Opiskelijoiden tukikeskus Nyytin hengailuillat tarjoavat vapamuotoista oleilua.

- Liikuntatalo Atalpa on opiskelijoiden käytössä 45 euron vuosimaksua vastaan. Lisätietoa liikuntatarjonnasta:
www.atalpa.com

Vippikassa

- Tamyn jäsen voi saada enintään 170 euron lainan enintään neljäksi kuukaudeksi 10 prosentin vuotuisella korolla. Lainaa varten tarvitaan kaksi takaajaa.

- Taloustoimisto aukeaa kesätauolta 12.8. ja palvelee vippiasioissa klo 8-11 ja 12-14 ja 16.8 alkaen klo 12-15.

Porakone ja työkalut

Tamyn yleistoimistosta voi lainata työkaluja 20 euron panttia vastaan

Astiat

- Opiskelijajärjestöt saavat lainata laina-astiastoa 20 euron panttia vastaan.

- Tampereelle saapuville vaihto-opiskelijoille on tarjolla starting kit -astioita panttia vastaan.

Pesukone

-Liikuntatalo Atalpassa on käytössä laitospesukone sekä kuivausrumpu, joita voi käyttää arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-15.

- Pesukoneellinen maksaa kaksi euroa ja kuivausrummullinen euron. Varaa aika Atalpan vastaanotosta puhelimitse tai sähköpostilla.


Hertta-Mari Kaukonen, teksti
& Ulla Reinikainen, kuvitusKommentti: Kunta kunnan sisällä

Tervetuloa ylioppilaskuntaan, uusi opiskelija! Ylioppilaskunta koostuu yliopiston opiskelijoista aivan kuten lukion oppilaskunnan muodostavat lukiolaiset, mutta ylioppilaskunnan merkitys on monessa mielessä laajempi. Ylioppilaskuntaa voi verrata alueelliseen kuntaan, sillä kaupungin tapaan ylioppilaskunta huolehtii monista opiskelijan perustarpeista. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy on noin 12 000 opiskelijan yhteisö eli se on suurin piirtein pikkukaupunki Akaan suuruinen kunta Tampereen kunnan sisällä.

Pikkukaupungit koostuvat yleensä asunnoista, terveyskeskuksesta, kirkosta, kaupasta, ravintolasta, baarista, kaupungintalosta, urheilu- ja harrastuspaikoista ja muutamasta liikkeestä. Tamyn "asukkaille" näistä kunnan peruspalveluista löytyvät kaikki.

Tamyläisillä on oma YTHS:n terveysasema melkein yliopiston Päärakennusta vastapäätä, oma liikuntatalo Atalpa kampusalueella ja oma "virastotalo" Kauppakatu kympissä ravintola Yo-talon yläkerrassa. Lisäksi tamyläisia palvelee oma opiskelijapastori, jonka löytää yliopiston kappelista. Opiskelijoiden käytössä on yliopistolla opiskelijoiden omistaman Juveneksen kirjakauppoja, kioskeja, ravintoloita, kahviloita ja painopalveluita - kaikki halpaan opiskelijahintaan. Monet baarit ovat suunnattuja nimenomaan opiskelijoille ja tamyläiset omistavat osan ravintola Yo-talosta. Monet opiskelijoista asuvat heitä varten rakennetuissa opiskelija-asunnoissa.


"Virastotalossa" eli Tamyn toimistossa opiskelijaa palvelevat opiskelijan oman kunnan henkilökunta: edunvalvontasihteerit, toimistosihteerit, hallitus ja opiskelijalehti Aviisin toimitus.

Opiskelijan ensimmäinen kosketus Tamyn toimistoihin on, kun hän hakee tamyläisyytensä todistavan opiskelijakorttinsa yleistoimistosta. Opiskelijakorttia vilauttamalla saa alennuksia junissa, busseissa, opiskelijaravintoloissa ja monissa liikkeissä.

Useimmat opiskelijat liittyvät opintojen alettua pääaineensa mukaiseen ainejärjestöön, jotka ovat Tamyn alajärjestöjä. Tarjolla on runsaasti myös opiskelijoiden harrastusjärjestöjä.

Tamyn toimistossa kannattaa poiketa ensivisiitin jälkeen esimerkiksi vuokraamassa halpaa muuttoautoa, lainaamassa pelejä bileisiin, varaamassa kokoontumistiloja tai kyselemässä neuvoa, jos tenttiarviointi tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Muista myös lukea jatkossa oman ylioppilaskuntasi kuulumisia Aviisista!


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto