Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 09/2011
kansi

Kulmahuone: Mitä mieltä Tamysta?

Ylioppilaskunnan suhde jäsenistöönsä ja jäsenistön mielipiteet ylioppilaskunnasta herättävät keskustelua ainakin Tamyn aktiivitoimijoiden joukossa. Kyse on relevantimmasta asiasta kuin akateeminen pohdiskelu tai perisuomalainen "mitähän ne meistä ajattelee" -mietintä: päätöksiä tehdessä tulisi tietää, mikä jäsenistöä kiinnostaa, ja viestinnän kannalta on tärkeä hahmottaa, miten Kauppakadun ja rivijäsenen kuva Tamysta eroavat.

Asiaan tuo osaltaan valoa Tamyn keväällä toteuttama jäsenkysely, joka tarjoaa ajantasaista (edellisestä kyselystä olikin aikaa viisi vuotta) tietoa jäsenistön mielipiteistä. Koska tietojen jäänti vain sisäpiirille olisi sääli, esittelen seuraavassa kyselyn tärkeintä antia. (Jos aihe kiinnostaa enemmän, lisätietoa löytyy nettisivuilta.)

Näkemyksistä löytyi Tamyn kannalta sekä enemmän että vähemmän imartelevia kantoja. 95 % piti Tamya luotettavana tai melko luotettavana, 90 % tarpeellisena tai melko tarpeellisena. 80 % koki Tamyn ajavan opiskelijoiden asiaa hyvin tai melko hyvin. Toisaalta kahden kolmasosan mielestä Tamy oli etäinen tai melko etäinen. Ylioppilaskunta siis nähdään tarpeellisena, luotettavana ja toimivana mutta lähestyttävyydessä olisi huomattavasti parantamisen varaa.


Joissain kysymyksissä mielipiteet jakautuivat hyvin tasaisesti: puolet vastaajista näki Tamyn ennemmin kiinnostavana kuin tylsänä toisen puolen ollessa vastakkaista mieltä. Vastaava tulos saatiin myös kysymyksessä, onko Tamy avoin vai sulkeutunut. Edellä mainittuihin asioihin puuttumalla Tamy pystynee myös tuomaan itseään lähemmäksi jäsenistöään: henkilö, joka pitää Tamya sekä kiinnostavana että avoimena tuskin kokee sitä myöskään etäiseksi.

Parhaina tiedonsaantikanavina mainittiin Aviisi (kehuja Tamyn toiminnan avaamisesta mutta toisaalta myös toiveita koulutuspolitiikkaa ja yliopiston uutisia käsittelevien juttujen lisäämisestä) ja sähköpostilistat. Näiden jälkeen oli selvä ero ennen kolmosta, nettisivuja. Vastikään lanseeratut uudet sivut ehkä parantavat sivujen asemaa tiedonvälityksessä.

Muita esille tulleita asioita: Tamyn toimitilojen toivottiin siirtyvän kampukselle, ja mahdollisuutta tähän selvitetään syksyn mittaan. Valtaosa vastanneista piti jäsenmaksua kohtuullisena. Enemmistö näki, että Tamyn tulisi keskittyä joko kokonaan tai ainakin nykyistä enemmän opiskelua koskeviin asioihin eikä yrittää vaikuttaa kaikkeen.


Lopuksi: miltei kolme viidestä näki mahdollisuutensa vaikuttaa Tamyn toimintaan heikoiksi. Hyvä keino asian korjaamiseen on syksyn edustajistovaaleissa. Äänestämisen lisäksi vaikuttaa voi asettumalla itse ehdolle tai kertomalla ehdokkaille näkemyksiään. Vaalit järjestetään marraskuun alussa ja ehdokasasettelu päättyy syyskuun lopussa. Uurnilla tavataan!


Ilkka Tiensuu

Kirjoittaja on ylioppilaskunnan puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto