Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Avoin yliopisto lähemmäs muuta yliopisto-opiskelua

Yliopiston tutkinto-opetus ja avoin yliopisto-opetus järjestetään syksystä lähtien niin, että osallistujat voivat käydä molemmilla luennoilla. Koulutuspäällikkö Sirkka Sippolan mukaan opetustarjonta lisääntyy uudistuksen myötä vähitellen.

"Molemmat hyötyvät uudistuksesta. Avoimessa yliopistossa on sama opetusohjelma kuin tavallisessa yliopistossa", Sippola tähdentää.

Avoimen yliopiston opiskelijat maksavat opinnoistaan edelleen 10 euroa per opintopiste, mutta Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat opiskella avoimessa yliopistossa maksutta.

"Rehtorin päätöksen mukaan opetus on ilmaista läsnä oleville opiskelijoille, mutta poissaolevat opiskelijat joutuvat maksamaan avoimen yliopiston kursseista."

Tutkinto-opiskelijat ovat kaivanneet vuosikausia mahdollisuutta osallistua avoimen yliopiston iltaluennoille ja verkkokursseille. Uudistus palvelee myös välivuotta viettäviä nuoria, jotka ovat töissä iltaisin ja viikonloppuisin.

"Hekin pystyvät osallistumaan avoimen yliopiston opetukseen päiväsaikaan. Minusta on järkevää, että opetusta tarjotaan sekä päivällä että illalla."

Sippola kertoo, että avoimen yliopiston opiskelijoiden ikärakenne on nuorentunut viime vuosina. Tätä kautta avoimen yliopiston opiskelijoiden ja tutkinto-opiskelijoiden erot ovat pienentyneet.


A5

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto