Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: SYL kepittää opiskelijoita

Opintotukea kehitetään ja SYL istuu tapansa mukaan työryhmässä mukana. Aiemmin on käynyt nolosti, kun työryhmistä on tullut keppiä hyväuskoisesti odotetun porkkanan sijaan. Tällä kertaa SYL itse ottaa kepin käteen ja ojentaa sen opiskelijoiden kantana valtiovallalle.

SYL esittää, että tuntematon ja toimimaton opintolainan verovähennysjärjestelmä korvattaisiin systeemillä, jossa kovaan tahtiin opiskeleva saisi bonuksena riittävän ison opintolainamäärän ottamisesta palkkion. Eli lainanotosta ja kovasta opiskelutahdista palkittaisiin. Tämä olisi niin sanottu kustannusneutraali uudistus, jollaisia kaikki kehitystoimenpiteet näinä niukkuuden aikoina ovat. SYL:n esitys on paitsi liittokokouspäätöstä rikkova, myös opiskelijaliikkeen hengen ja opiskelijoiden edun vastainen. Esitys on selvää opintotuen lainapainotteista kehittämistä.

Miten pitkälle ylioppilasliike voi byrokratisoitumisessaan ja myöntyväisyyspolitiikassaan mennä? Varsin muodinmukainen valtiontalouden synkkien tähtien alla SYL:n keppiesitys nimittäin on. Yrittääkö SYL innovatiivisella avauksellaan vain päteä opintotuen kehittämisskenessä ja hankkia ovelasti uskottavuutta tulevaisuutta varten? Ilmeisesti mieleen ei tullut lainkaan, että kustannusneutraaliuden ajatuksen voisi myös haastaa. Toivottavasti edes tarkoitus oli hyvä.


Alli Nokka

kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Soile Koriseva (31.08.12, kello 17:06)

    SYL:n kanta opintotuen rakenteelliseen kehittämiseen löytyy täältä
    www.syl.fi/2012/08/24/opi...
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto