Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampereen asuntotilanne on vaikea: Hätämajoitusta jopa leirintäalueella

Hätämajoitusmökistä löytyy keittolevy, mutta suihku on ulkorakennuksessa

Jyrki Suomi (vas) ja Tobias Ekfors ovat löytäneet tilapäiskodin Härmälän leirintäalueen mökistä. ”Onhan täällä ainakin luonto lähellä, se on bonusta”, Ekfors toteaa.
Jyrki Suomi (vas) ja Tobias Ekfors ovat löytäneet tilapäiskodin Härmälän leirintäalueen mökistä. ”Onhan täällä ainakin luonto lähellä, se on bonusta”, Ekfors toteaa.

Huoneessa on kaksi kerrossänkyä, pöytä ja pieni jääkaappi. Nurkasta löytyy myös keittolevy, mutta suihkuun päästäkseen on käveltävä erilliseen ulkorakennukseen. Näissä Härmälän leirintäalueen askeettisissa olosuhteissa asuvat tuoreet tamperelaiset Tobias Ekfors ja Jyrki Suomi.

Ekfors, 24, on tullut Vaasasta TTY:lle suorittamaan konetekniikan maisteriopintoja, Suomi, 21, on puolestaan kotoisin Espoosta ja on aloittanut informaatiotutkimuksen opiskelun yliopistolla. Molemmilla opinnot ovat jo alkaneet, mutta asunnon saa vasta syyskuussa. He joutuvat turvautumaan hätämajoitukseen.

Tämä syksynä tarvetta hätämajoitukselle on ollut poikkeuksellisen paljon, ja keskustan Dream Hosteliin varatut tilat tulivat täyteen. Lisää paikkoja löytyi Härmälän leirintäalueelta, missä opiskelijoille on varattu kaksi viiden hengen mökkiä. Yö mökissä kustantaa 12 euroa. Asukkaita on ollut paljon.

"Miehille tarkoitettu mökki on varattu täyteen. Pääosin meillä on vaihto-opiskelijoita, mutta myös suomalaisia on muutamia," kertoo leirintäaluepäällikkö Sanna Liira.

Ekforsin ja Suomen seurana mökissä on Intiasta kotoisin oleva Indi. Konetekniikan maisteriopintoja tekemään tullut mies ei halua esiintyä omalla nimellään. Indi, 23, on ollut Tampereella kuusi päivää, joista kaksi ensimmäistä hän vietti Dream Hostelissa.

"Härmälä on halvempi. Lisäksi täällä on rauhallisempaa", kertoo Indi.

Suomeen tullessa Indillä ei ollut tietoa asunnosta. Lopulta Opintantereelta löytyi syyskuun alussa vapautuva kämppä. Siksi väliaikainen oleskelu hätämajoituksessa ei miestä haittaa.

"Ei tässä mitään punaisia mattoja odotettukaan. Tämä on vain osa kokemusta."

Myös Ekfors ja Suomi suhtautuvat majoitukseen Härmälässä varsin leppoisasti. Bussit kulkevat hyvin, vaikka reittien selvittäminen ja bussikortin hankinta uudessa kaupungissa on ollut haasteellista. Molemmat ovat tyytyväisiä, että hätämajoitusta ylipäänsä järjestetään.

"Olen kuullut, että aikaisemmin hätämajoitusta järjestettiin kouluissa. Se kyllä kuulostaa toimivammalta", arvelee Suomi.

"No, onhan täällä ainakin luonto lähellä, se on bonusta", Ekfors lohduttaa.


Juho-Matti Paavola

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto