Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy suunnittelee toimitilojen ostamista

Ylioppilaskunta saattaa muuttaa Kauppakadulta pienteollisuustaloon jo ensi keväänä

Tamy on allekirjoittanut esisopimuksen toimitilojen ostamisesta yliopistoa vastapäätä sijaitsevasta pienteollisuustalosta. Tamyn hallituksen puheenjohtaja Veera Kaleva pitää todennäköisenä, että ylioppilaskunta hyväksyy syksyllä lopullisen kaupan.

"Kauppakadulla työskenteleminen on turvallisuusriski, koska kaupunki ei ole suostunut korjamaan Yo-taloa. Katto vuotaa vähän väliä. Pienteollisuustalossa on täysin saneeratut ja remontoidut tilat", Kaleva kertoo.

487-neliöisessä pienteollisuustalossa on vajaat sata neliötä enemmän tilaa kuin Kauppakadun kiinteistössä. Tamyn pääsihteerin Mika Parkkarin mukaan muutto uusiin tiloihin voidaan tehdä ensi keväänä tai viimeistään kesällä.

"Pienteollisuustalo sijaitsee lähempänä yliopistoa kuin nykyinen Yo-talo, jossa ei ole hissiä tai esteettömiä tiloja. Kauppakadun kiinteistö on peruskorjattu viimeksi 1980-luvulla", Parkkari perustelee.


Parkkarin mielestä Yo-talo palveli tarkoitustaan vielä 1980-luvulla, jolloin yliopiston tilat sijaitsivat hajallaan ympäri Tamperetta. Nyt yliopisto on kuitenkin keskittänyt toimintansa yhdelle kampukselle.

"Voimme tarjota pienteollisuustalosta yhden ison kokoontumistilan jäsenistön käyttöön. Uusissa tiloissa voisi järjestää viikkokahveja ja opiskelijat voisivat hengailla siellä vapaasti", Kaleva suunnittelee.

Hän toivoo, että Kauppakadun Yo-talo säilyisi jatkossakin opiskelijoiden käytössä. Tampereen kaupunki omistaa ylioppilastalosäätiön hallinnoiman Yo-talon.

"Riski on olemassa, että kaupunki ottaa Yo-talon omaan käyttöönsä. Säätiöiden purkaminen on kuitenkin harvinaista ja vaikeaa Suomessa", Kaleva muistuttaa.

Kauppakadun ylioppilastalo on ollut vuodesta 1968 tamperelaisten ylioppilaiden maamerkki.

"Jos edustajisto hyväksyy kaupan, yksi historiallinen aikakausi päättyy", Parkkari tuumii.

Edustajisto päättää kaupasta 13. syyskuuta ja lopullinen päätös tehdään vaikeutetun menettelyn mukaan vasta toisessa kokouksessa 27. syyskuuta.


Juho Mäkelä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto