Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu: Vähäinen uni vie pänttäyksen hyödyt

Unen kustannuksella ei kannata opiskella. Vaikka lukisit kuinka ahkerasti, et pärjää, jos nukut liian vähän. Näin väittää ainakin amerikkalaistutkimus, jonka mukaan pänttääminen tenttiä edeltäneenä yönä ei parantanut tuloksia.

Kalifornian yliopiston UCLA:n tutkijat seurasivat nuorten nukkumista ja koulutuloksia useilla eri luokilla. Yli 500 high school -opiskelijaa piti päiväkirjaa kahden viikon jaksoissa. He kirjasivat opiskelutuntien määrän ja sen, miten hyvin ymmärsivät seuraavan koulupäivän opetuksen ja kuinka onnistuivat kokeissa.

"Yövalvomisesta on vain haittaa, vaikka silloin opiskelisikin", tutkimukseen osallistunut psykiatrian professori Andrew Fuligni sanoi Science Daily -verkkolehdelle.

"Olen kyllä monet kerrat lukenut tenttiin vasta viimeisenä yönä ja mennyt sinne aamulla samoilla silmillä suoraan kirjan äärestä. Täysiä arvosanoja niistä tenteistä on tullut, mutta ei asioista jälkeenpäin muista tuon taivaallista", kommentoi Johanna Roihuvuo Aviisin Facebook-sivulla.

Tutkimus julkaistiin Child Development -lehdessä tällä viikolla. Suomessa siitä kertoivat esimerkiksi Tiede.fi ja HS.fi.

A5

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. JuhoL (07.09.12, kello 15:53)

    Näin matematiikan opiskelijana voin sanoa, että hyvät yöunet ovat suorastaan pakolliset tentissä menestymisen kannalta, sillä muuten on pää sekaisin kuin käkikello.

    "ulkoaopetteluaineissa" voi olla hyvinkin mahdollista opetella suuri määrä tietoa viime tingassa ja käydä sitten oksentamaan tieto vastauspaperille, mutta syvällinen oppiminen voi sitten olla niin ja näin.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto