Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Muistisairauksia ja väsymystä

Untitled Document

Muistatko viime kevään ja hallituksen kehysriiheä edeltäneen opiskelijamylläkkän opintotuen säilyttämiseksi? Entä miten on, palautuvatko mieleen sen jälkeen tehdyt muutokset opintotukeen - esimerkiksi 20 opintopisteen minimimäärä vuoden opinnoille ja lainavähennysjärjestelmän muuttaminen?

Jos olet kuten minä, saatat ainakin hatarasti muistaa. Univajeen ja dementian tiedetään heikentävän muistia oleellisesti, ja olenkin huolissani, nukkuvatko maamme toimittajat tarpeeksi. Toinen vaihtoehto on, että Helsingin Sanomissa ja MTV3:lla taistellaan ilmeisen akuuttia dementiaa vastaan. Näistä uutislähteistä olemme saaneet lukea Paavo Arhinmäen "torjuneen hankkeen" opintotuen muuttamiseksi viime keväänä.

Jos ollaan pedantteja, näin ei tietenkään ole. Mutta onko sillä väliä? Saahan sitä yleistää ja yksinkertaistaa. Ongelmia tulee, kun maan laajalevikkisimmän lehden virallinen linja patistaa erityisesti nuoren sukupolven Suomen valtiontalouden pelastustalkoisiin toimeentuloaan höyläämällä. Näin siitäkin huolimatta, että vähimmäisen toimeentulon taso on juuri opiskelijoilla kaikista heikoin.

Perinteisen median yhteiskunnallinen rooli lienee laskussa, mutta edelleen sen toiminta muokkaa mielipiteitä ja sitä kautta ihmisten toimintaa. Olisiko siis liikaa vaadittu, että journalistit perehtyisivät uutisoimaansa aiheeseen ja pyrkisivät edes jonkinlaiseen tasapuolisuuteen aiheen käsittelyssä?Jari Järvenpää

Kirjoittaja on ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto