Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Autoilijat joutuvat entistä ahtaammalle

Radanvarren soraparkin vuokrasopimus loppuu. Sen mukana häviää 120 pysäköintipaikkaa, joista on ollut keskustakampuksella jo ennestään pula.

Terhi Kuisma ajaa yliopistolle Pirkkalasta, Lempäälän rajalta, melkein joka päivä. ”Ei sieltä julkisiakaan kulje.”
Terhi Kuisma ajaa yliopistolle Pirkkalasta, Lempäälän rajalta, melkein joka päivä. ”Ei sieltä julkisiakaan kulje.”

"Mihinkähän sitä pirssinsä sitten pistäisi?" informaatiotutkimuksen opiskelija Terhi Kuisma pohtii.

Kuisma on juuri kuullut, että hänen säännöllisesti käyttämänsä soraparkki Kalevantien ja Kanslerinrinteen kulmassa poistuu tammi-helmikuun vaihteessa käytöstä.

Yliopisto on vuokrannut tonttia Tampereen kaupungilta vuodesta 2001 lähtien. Tiedossa on ollut, että vuokrasopimus on vain tilapäinen, kunnes kaupunki löytää tontille käyttöä. Sen takia sopimuksen irtisanomisaikakin on ollut vain kuukauden, eikä soraparkin lopettamisesta ole voitu tiedottaa aiemmin. Kaupunki on nyt myynyt tontin.

Soraparkissa on ollut 120 autopaikkaa, eli noin 15 prosenttia yliopiston kaikista pysäköintipaikoista. Helmikuusta alkaen keskustakampukselle jää 644 autopaikkaa. Korvaavia paikkoja ei ole luvassa.

Yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari kertoo, että lisää pysäköintipaikkoja häviää heinäkuussa, kun Atalpan laajennustyöt alkavat. Noin vuoden kestävien rakennustöiden ajan pois käytöstä on 60-80 paikkaa. Niistä 40 paikkaa häviää lopullisesti.

"Väärinpysäköinti todennäköisesti lisääntyy. Väärinpysäköijän tulee kuitenkin muistaa, että yliopiston pysäköintipaikat ovat luvanvaraisia ja kuuluvat pysäköinninvalvonnan piiriin", Vimpari sanoo.

Terhi Kuismakin joutuu helmikuusta lähtien miettimään kulkemisensa uusiksi.

"Veikkaisin, että siirryn Nekalaan. Pitää mennä sinne häiritsemään paikallisia. Ei näin keskustassa ole maksuttomia paikkoja."


Tuomo Tamminen, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto