Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Miksi sähköpostiosoite vaihtuu?

Vanhan opiskelijan sähköpostiosoite muuttuu, kun samanniminen henkilö ilmoittautuu yliopistoon. Etunimi.sukunimi@uta.fi-muotoiseen osoitteeseen liitetään mukaan tunnistekirjain, yleensä henkilön toisen nimen ensimmäinen kirjain.

Eikö riitä, että ainoastaan uudelle opiskelijalle annetaan uudentyyppinen sähköpostiosoite, tietokonekeskuksen tietohallintojohtaja Seppo Visala?

"Tämä tehdään tietosuojan vuoksi, ettei postia joudu väärään osoitteeseen. Sähköposti on varsin henkilökohtainen viestintämuoto ja väärälle vastaanottajalle voi tulla kiusallisia tilanteita."

Onko etunimi.sukunimi-muotoisia sähköpostiosoitteita käytetty väärin?

"Mitään väärinkäytöksiä ei ole ilmennyt, mutta tiettyä hämmennystä ja sekaannusta kylläkin."

Sähköpostiosoitteen muuttumisesta informoitiin vanhoille opiskelijoille kesällä alle kaksi viikkoa ennen vanhan osoitteen sulkeutumista. Miksi siirtymäaika oli niin lyhyt?

"Tunnusten avaaminen on kytketty automaattisesti opiskelupaikan vastaanottoon, ja näiden
aikataulujen muuttaminen tuskin onnistuu, kun yhteisvalinnoissa on mukana monia osapuolia."

Esimerkiksi Helsingin yliopistossa käytetään yhä järjestelmää, jossa vanha opiskelija saa säilyttää sähköpostiosoitteensa kaimoista huolimatta. Miksi Tampereella alun perin otettiin käyttöön nykyinen sähköpostinmuodostuskäytäntö?

"Nykyinen käytäntö on ollut samanlainen siitä asti kun nimimuotoisia sähköpostiosoitteita on ruvettu yliopistolla käyttämään eli vuodesta 2000 alkaen. Tilanne on harmillinen, mutta uskon, että se on pienempi paha kuin viestien joutuminen väärään osoitteeseen. Ehkä joskus tästäkin ongelmasta päästää, kun sähköpostiosoite on kansalaisoikeus, joka pysyy samana läpi elämän."

Ilkka Pernu
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto