Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Please MTV - pimp my channel


Music Television Finlandin lähetykset alkoivat MTV Nordicin paikalla sunnuntaina. Ruotsi, Norja ja Tanska käynnistivät omat pienoiskanavansa samaan aikaan. Avauslähetyksen juonsi meille jo tuttu naama, Axl Smith. Kaveri vaikutti fiksummalta puhuessaan englantia.

MTV:n uudistus jakaa mielipiteitä. Toiset tuntevat menettävänsä väylän ulkomaailmaan esimerkiksi viihdeuutisten suomalaistuttua. Monet riemuitsevat voivansa katsella nyt enemmän kotimaisten, vieläpä omalla kielellämme laulavien artistien musiikkivideoita.

Jatkossa saamme nähdä kotimaisia videoita enemmän kuin aikaisemmin. Toivottavasti kanava näyttää muidenkin kuin Rasmuksen, HIMin tai 69 Eyesin tekeleitä. Onneksemme ainakaan tanskan- ja ruotsinkielistä räppiä ei tarvitse vaihdoksen jälkeen enää sietää.

Maailmanlaajuisen asemansa ja jättimäisen kokonsa puolesta Music Televisionilla on kovasti potentiaalia kehittää tätä pientä kanavaa, mutta kokemuksen perusteella sillä on vahvat edellytykset myös tyriä saumansa.

MTV Finlandille voitaisiin esimerkiksi tästä lähtien tuottaa kotimaista ohjelmaa, mutta taloudellisista syistä Music Television saattaa tyytyä lähettämään pelkkiä ulkomaisia sarjoja. Ainakin tässä vaiheessa jenkkilässä tuotetut ohjelmat dominoivat ohjelmatarjontaa.

Voimme siis ihmetellä edelleen, kuinka monta plasmatöllöä Xzibitin jengi saa mahtumaan yhteen henkilöautoon. Raportointi Blink 182 -rumpalin ja jonkun supermallin yhteisestä elämästä jatkuu tiiviisti, ja myös kiireestä kantapäähän kimaltelevia Simpsonin sisaruksia näytetään uusintoina.

Kanava on suunnattu 12-30-vuotiaille, mutta epäilen, että meitä yli 15-vuotiaita ei huomioida tarpeeksi.

Nordicin aikana mainostauot olivat katsojalle helvettiä, sillä pohjoismaalaiset pakotettiin mainostamaan sekaisin saman katkon aikana. Käytäntö saattoi olla osasyy mainostajien innottomuuteen kanavaa kohtaan. Kaupallinen tiedottaminen luultavasti vilkastuu, kun kaikissa maissa päästään mainostamaan omille kohderyhmille.

Täsmällisemmistä mainoksista voi olla joskus jotain hyötyäkin, mutta soittoäänimainoksia ei jaksa. Läpi yön ulvovaa alakerran koiraakin on mielyttävämpää kuunnella kuin Crazy Frogin din-digitystä. Lisäksi taukoja venytetään hermoja raastavalla animaatiotaiteella.

Music Television Finlandista innostuneen ei tule nyt unohtaa, että kanava on vieläkin osa MTV:n konsernia. Axl Smith mehutti lähetyksessä Music Televisionin olevan "edelläkävijä musiikin ja kulttuurin monipuolisessa tarjonnassa". Toisaalta yhtä vakuuttavasti voi sanoa, että kanava syö paikalliskulttuurit näyttämällä ohjelmia vain merten takaa ja tappaa musiikista luovuuden erittäin yksipuolisen soittolistansa takia.

Juho-Heikki Matilainen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto