Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys: Opiskelijat tupo-pöytään

Sosiaalidemokraattisten Opiskelijoiden (SONK) puheenjohtaja Esa Suominen peräänkuuluttaa ay-liikkeen ja opiskelijoiden yhteistyötä (Aviisi 8.9.2005).

Tavoite on sinällään erittäin kannatettava. Opiskelijoiden edunvalvontaa tarvitaan. On kuitenkin vaikea kuvitella, että sitä tehtäisiin ay-järjestöjen sisällä.

Kuinka ihmeessä yksittäinen ammattiyhdistys voisi edustaa kaikkia opiskelijoita? Osana kunkin ay-liikkeen tavoitetta opiskelijat taas ovat ikuisessa marginaalissa, kuten tähänkin mennessä.

Yleisessä opiskelijoiden edunvalvonnassa, kuten opintotukien korotuksissa, opiskelumaksuissa tai opintoaikojen rajoittamisen estämisessä myös Suomen ylioppilaskuntien liitto on epäonnistunut surkeasti kerta toisensa jälkeen. Tarvittaisiin uusia avauksia.

Tulopoliittisessa kokonaisratkaisussa eli työmarkkinoiden keskusjärjestöjen ja maan hallituksen neuvotteluissa osapuolet neuvottelevat työmarkkinoita koskevasta ratkaisusta. Tupossa on palkkaratkaisun lisäksi sovittu talous-, tulonjako- ja sosiaalipoliittisista toimista.

Milloin tupo-pöydässä istuvat myös opiskelijoiden, eläkeläisten tai työttömien etujärjestöt? Milloin muutkin etujärjestöt pääsevät neuvottelemaan hallituksen kanssa opintotuista, kansaneläkkeistä ja työttömyysturvasta?

On epäuskottavaa kuvitella, että ay-järjestöt ajaisivat opiskelijan etua.

Tarvitaan tupo, johon myös opiskelijat voivat osallistua.

Leo Stranius
ympäristöpolitiikan opiskelija

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto