Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Lounasruuhka jatkuu kuukausia

Minervassa ruuhkaisin lounasaika on puolenpäivän aikaan. Kuvaaja: Juhani Saarinen
Minervassa ruuhkaisin lounasaika on puolenpäivän aikaan. Kuvaaja: Juhani Saarinen

Kampuksen opiskelijaravintoloiden lounasruuhkat jatkuvat vielä jopa kuukausia. Alun perin päätalon ja samalla Juveneksen ravintolan remontin oli määrä valmistua syyskuun lopussa, mutta Juveneksen mukaan valmistuminen viivästynee noin kahdella kuukaudella.

"Näyttää siltä, että valmistuminen on lähempänä marraskuun loppua", kertoo Juveneksen ravintolatoimenjohtaja Irja Mäkinen.

Remontin jälkeen aikaa kuluu myös ravintolan pystyttämiseen. Mäkinen arvelee, että ensimmäiset tarjottavat lounaat saattavat olla joulukinkkuja.

Rakennusarkkitehti Taina Vimpari yliopiston tilapalveluyksiköstä kertoo, että juhannukseen saakka kestävät pääsykokeet ovat yksi viivästyksen syy.

"Ei voinut ajatellakaan, että ennen juhannusta olisi voinut tehdä mitään merkittävää", Vimpari sanoo.

Lisäksi remonttia ovat viivästyttäneet kosteusvauriot ja rakennusten paalutuksen ongelmat.

Remontissa päätaloa peruskorjataan ja a- sekä d-siipien väliin rakennetaan uusia opetustiloja.

Minervassa
ylimääräisiä pöytiä

Remontti näkyy ruuhkana muissa kampuksen ravintoloissa. Syksyn ajan kampuksella lounasta tarjotaan kolmessa paikassa: Amican Minervassa sekä Juveneksen Pinni A:n ravintolassa ja tilapäisessä ravintolassa alakuppilassa.

Minervassa lounastajia varten on järjestetty muutamia ylimääräisiä pöytiä, mutta vapaat paikat ovat ruuhkaisimpaan aikaan vähissä.

"Pahimmillaan tämä on silloin, kun ei ole jonoa mutta ei mahdu pöytiin istumaan", markkinoinnin opiskelija Daniel Mikkola kertoo Minervan lounaspöydässä.

"Tätä tilaa ei ole ihan tarkoitettu näin suurelle asiakasmäärälle", Minervan ravintolapäällikkö Maini Kivimäki-Sihvo toteaa.

Mäkinen ja Kivimäki-Sihvo muistuttavat, että lounaalle voi tulla muulloinkin kuin heti puolenpäivän jälkeen. Minerva tarjoilee lämmintä ruokaa maanantaista torstaihin aina iltakuuteen asti.

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto