Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Opiskelijakaupungit järjestyvät mielenosoituksia varten

Mieltä osoitetaan 9. lokakuuta ainakin yliopistokaupungeissa

Valtakunnalliset opiskelijajärjestöt järjestävät 9. lokakuuta opintorahamielenosoituksia eri puolilla Suomea. Mielenosoitusten on määrä alkaa kello 14.

Mielenosoitukset ovat jatkoa eduskunnalle luovutetulle Nouse jo! -adressille, jolla vaadittiin opintorahaan 15 prosentin korotusta. Hallitus ei budjettiriihessään opiskelijoita kuunnellut, joten nyt opiskelijajärjestöt pyrkivät vaikuttamaan eduskuntaan, joka tekee joulukuussa lopulliset päätökset ensi vuoden budjetista.

Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtaja Ilkka Wennberg kertoo, että mielenosoitukset järjestetään näillä näkymin kaikilla muilla yliopistopaikkakunnilla paitsi Vaasassa, jossa osoitettiin mieltä vasta viime keväänä. Myös monilla muilla paikkakunnilla on tarkoitus osoittaa mieltä. Mukana mielenosoituksia järjestämässä ovat ammattikorkeakouluopiskelijoiden SAMOK, toisen asteen ammattiopiskelijoiden SAKKI ja OSKU sekä lukiolaisten SLL.

Tampereella mielenosoitus alkaa todennäköisesti Keskustorilta, Helsingissä on alustavasti suunniteltu marssia Senaatintorilta Eduskuntatalolle. SYL ja SAMOK suunnittelivat mielenosoitusta alunperin lokakuun lopulle, kunnes paljastui, että kansanedustajat viettävät tuolloin syyslomaansa.

Edellisen kerran yliopisto-opiskelijat osoittivat mieltään vuonna 2004 vastustaakseen opintoaikoihin suunniteltuja rajauksia.

Tuomo Tamminen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto