Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys!: Faktaa ahdistuneelle Lähi-idästä

Ritva-Liisa Harjumaa kirjoitti (Aviisi 9/2006) Libanonin lapsisotilaista. Juttu oli vailla kosketuspintaa todellisuuteen. Faktoja fiktion sijaan, puhumattakaan oman nimettömän ahdistuksen purkamisesta johonkin asiatta, tässä tapauksessa Israeliin. Harjumaan on syytä ottaa asioista selvää.

Jokaisen valtion oikeus ja velvollisuus kansalaisiaan kohtaan on vastata siihen kohdistuvaan terrorismiin, ja tähän tarvitaan armeijaa diplomatian keinojen loppuessa.

Hizbollah on sosiaalisista toimistaan huolimatta kiistatta terroristijärjestö, koska se pitää hallussaan tuhansia ohjuksia (joita pitäisi olla Libanonissa vain maan armeijalla), se pyrkii itsenäisen naapurivaltion vahingoittamiseen, se tappaa keitä tahansa tuon maan kansalaisia erotuksetta, se toimii valtiona valtiossa Libanonin sisällä maan hallituksesta piittaamatta.

Ennen sotaa Hizbollahin edellinen ohjusisku Israeliin tapahtui toukokuussa. Suomi ei sietäisi yhtä ainutta sellaista eikä pitäisikään. Miksi Israelin pitäisi?

Miksi nyt tuetaan kansainvälisellä rahalla Libanonin hallitusta, joka heikkouttaan osasyyllistyi sotaan, ja Hizbollahin vahvin tukialue jälleenrakennetaan niinikään kansainvälisellä tuella samalla kun hyökkäilyn kohde Israel saa itse korjata toisten aiheuttamat vauriot ja sitä vielä syytellään siitä, että se pyrkii säilyttämään alueellisen koskemattomuutensa ja haluaa elää rauhassa.

Mikään ei siis tule muuttumaan. 1970-luvulla alueella riehuivat Arafatin Fatah-terroristit, jotka Israel pani kuriin (ja maailma kauhisteli kuten nytkin). Ei vain tullut mieleen tuomita terrorismia.

Arabialainen terrorismi on muuten kukoistanut Lähi-idässä juutalaisia kohtaan 1920-luvulta asti, ennen itsenäistä Israelia, ennen kuuden päivän sotaa 1967, ja sen jälkeen. Terrorismi on jatkumo ja se jatkuu kunnes Golda Meirin sanat toteutuvat:

“...kunnes arabit rakastavat omia lapsiaan enemmän kuin vihaavat juutalaisia."

Jouni Suonsivu

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto