Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Paperiveitsi: Nurmikko, tässä se oli

Media yrittää pysyä ihmisten kiinnostusten perässä ja päästä niiden ohi, ennakoida kiinnostuksia ja löytää ilmiöitä. Tällä on usein ikäviä vaikutuksia. Kulttuuri muuttuu yhä nopeammin kuvaksi itsestään ja virtualisoituu.

Lehdissä kirjoitetaan spämmirunoudesta, nettianimaatioista, oudoista nettisivuista ja videopeleistä. En tarkkaan muista kuinka monta Super Mario -aiheista juttua olen Valosta lukenut, mutta sen verran, että se on jäänyt mieleen. Kun tähän lisää vielä elokuvat, joista kirjoitetaan paljon, olemme jo syvällä liemessä. Voidaan puhua hohtavien ruutujen kulttuurista.

Olemme vaipumassa virtuaalitodellisuuden hypnoosiin. Media syö omaa häntäänsä, emmekä huomaa sitä. Ja jonain päivänä huomaamme eksoottisen jutun viikkoliitteen keskiaukemalla: "Nurmikko, mikä se on? Toimittajamme selvitti". Muistelen jo nyt surulla erään iltapäivälehden kauhukuvausta siitä, kuinka karhu etsi ruokaa ja murisi.

Jantso Jokelin

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto